News

Avertizare RO-ALERT: Doi bărbați au fost atacați de urs în Argeș

Autor: Daniel Scripcaru | 25.08.2019 | 15:48
Doi bărbați au fost atacați de urs în Argeș

Doi bărbați au fost atacați de urs în Argeș! Oamenii dintr-o localitate din județul Argeș au primit un mesaj de tip RO-ALERT, în urmă cu scurt timp, care îi avertiza că un urs foarte periculos a atacat doi oameni, în zona respectivă. Autoritățile au sosit de urgență la fața locului, unde a atacat fiara.

Doi bărbați au fost atacați de urs în Argeș

Doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs, duminică, în zona localităţii Mălureni, autorităţile transmiţând o avertizare prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, atacul a avut loc în zona Valea Butii, în apropierea drumului către Brădet, la faţa locului intervenind o ambulanţă, un echipaj SMURD, dar şi jandarmi.

Doi bărbați au fost atacați de urs în Argeș
Doi bărbați au fost atacați de urs în Argeș

Cele două victime primesc ajutor din partea medicilor

“Ambii bărbaţi sunt conştienţi şi primesc îngrijiri medicale de la echipajele SMURD şi SAJ prezente la faţa locului. S-a transmis mesaj RO-ALERT”, precizează ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, cei doi răniţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi sunt transportaţi către spital. În ultima vreme, au fost raportate mai multe incidente cu urși, având în vedere că aceștia ies din habitalul lor, în căutare de hrană. În urmă cu o săptămână, un urs a fost lovit de patru autoturisme, pe autostradă, în zona Aciliu, judeţul Sibiu. Mai mult de atât, doi copii aflaţi într-una dintre maşini au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor stări de panică. De remarcat că traficul în zona respectivă a fost îngreunat preț de aproximativ trei ore. Incidente similare au avut loc şi anul trecut în zonă.

Tot în această lună, un jandarm din Suceava a fost atacat de un urs în timpul serviciului. Este vorba despre un angajat al Jandarmeriei care patrula în zona montană din Bucovina, pe raza localității Broșteni. Bărbatul a fost atacat de animal care a ieșit brusc din pădure. Jandarmul efectua o plimbare de recunoaștere, iar colegul său, după ce a văzut atacul ursului, a împușcat animalul pe loc.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!