News

Avertizări cod portocaliu și cod galben, emise de ANM. Se anunță ploi abundente și vijelii

ANM a emis o nouă avertizare de cod portocaliu și cod galben de ploi abundente.
18.06.2021 | 10:39
Avertizari cod portocaliu si cod galben emise de ANM Se anunta ploi abundente si vijelii
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis, vineri, o nouă avertizare de cod portocaliu și cod galben de ploi puternice, instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului pentru mai multe județe.

Ploile abundente au făcut ravagii în toată țara. Au avut loc alunecări de teren, mii de case au fost avariate și zeci de copaci s-au rupt și au căzut peste mașini sau au blocat drumuri.

ADVERTISEMENT

Avertizări cod portocaliu și cod galben, emise de ANM

Meteorologii au emis vineri, un cod portocaliu de ploi abundente care este valabil în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00.
Vor fi ploi torențiale și vijelii în mai multe zone din țară.

Este vorba despre  județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna. Aici va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Nici Muntenia și Moldova nu vor fi ocolite de ploi.

ADVERTISEMENT

Cod galben în mai multe județe

Până sâmbătă seara, cele mai multe județe din România sunt sub cod galben de ploi abundente, vijelii și grindină.

Avertizarea meteorologilor este valabilă în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00, iar regiunile vizate sunt: Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei.

ADVERTISEMENT

În aceste zone va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele care vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite și de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși în unele locuri 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Nu scăpăm de vremea rea până la începutul săptămânii viitoare.

Prognoză pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că până sâmbătă seara, în București vremea va fi instabilă. Vor avea loc ploi abundente însoțite de descărcări electrice. De asemenea vor fi și intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, în intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 22:00, în Capitală, cerul va fi mai mult noros. Vor avea loc averse de ploaie, dar și descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 22 de grade, în timp ce temperaturile minime vor fi de 15 – 16 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: