Sport

Cum arată avionul de lux al lui Cristiano Ronaldo! L-a costat 20 de milioane de lire

Avionul de lux al lui Cristiano Ronaldo, un Gulfstream G200 în valoare de 20 de milioane de lire sterline, poate zbura cu o viteză maximă de 900 km/h.
08.03.2022 | 12:46
Cristiano Ronaldo deține un Gulfstream G200. Sursa foto: Rex Features
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Manchester United duce un stil de viață „boieresc”, având un avion Gulfstream G200 cu care călătorește regulat către și dinspre Portugalia, alături de partenera sa, Georgina Rodriguez.

Ce dotări deține Gulfstream G200, avionul de lux al lui Cristiano Ronaldo

Aeronava cu două motoare a fost achiziționată de Cristiano Ronaldo în 2015 în schimbul sumei de 20 de milioane de lire sterline. Luxul și dotările acesteia merită fiecare bănuț.

ADVERTISEMENT

Inițial numit „Astra Galaxy”, Gulfstream G200 „taie” cerul cu o viteză maximă de 900 km/h, o viteză similară avioanelor de pasageri obișnuite.

Distanța pe care o poate parcurge în timpul zborului este de 6.300 de kilometri, cu patru pasageri la bord, însă, datorită configurației scaunelor, pot încăpea până la opt sau chiar zece persoane. Dimensiunea aeronavei este una tipică avioanelor private: 19 metri lungime și o anvergură de 18 metri.

ADVERTISEMENT

G200 este plin de funcții care fac zborul să fie cât mai plăcut. Pe lângă faptul că este încăpător, portughezul de 37 de ani are și un dulap în care să-și pună hainele de firmă.

Alte facilități ale aeronavei ar fi: Wi-Fi, telefon, fax, frigider, cupotor cu microunde și un așa-zis „sistem de divertisment”. În câteva cuvinte, Cristiano Ronaldo are tot „strictul necesar” pentru o călătorie relaxantă între marile orașe din Europa.

ADVERTISEMENT

Care este istoricul avionului de lux al lui Ronaldo

Primul său zbor a fost în 1997, după care a urmat certificarea din partea agențiilor de aviație americane și israeliene, în 1998. În cele din urmă, Gulfstream G200 a fost pus la dispoziție în 1999.

Fiind fabricate numai 250 de exemplare în toată lumea, achiziția lui Cristiano Ronaldo este cu atât mai mult exclusivă și originală.

ADVERTISEMENT

Producția finală a lui G200 a ieșit de pe linia de producție în anul 2011, în momentul în care G250 a început să câștige popularitate și teren în detrimentul „fratelui” său mai mic.

ADVERTISEMENT