Sport

Miliardarul Avram Glazer a poftit la mâncare gratis. Fanii lui Manchester United, echipa deținută de familia americanului, l-au pus imediat la zid

Relația tensionată dintre fanii lui Manchester United și proprietarii grupării s-a ”încins” iar după ce Avram Glazer a fost fotografiat la Grand Prix-ul de F1 din Bahrain stând la coadă pentru un kebab gratis.
21.03.2022 | 15:29
Miliardarul Avram Glazer a poftit la mancare gratis Fanii lui Manchester United echipa detinuta de familia americanului lau pus imediat la zid
Fanii lui Manchester United au reacționat virulent după ce Avram Glazer, patronul miliardar al echipei, a fost văzut la cursa de Formula 1 din Bahrain stând la coadă pentru un kebab gratis. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

Fanii lui Manchester United nu au la inimă familia miliardarilor americani care dețin echipa, și cu atât mai puțin pe Avram Glazer. Acesta este cel care păstorește echipa din Premier League și i se reproșează că nu este deloc interesat de ea. Firesc, au ”încins” rețelele sociale după ce acesta a fost fotografiat la cursa de Formula 1 de la Sakhir. Mai ales că a fost surprins într-o ipostază deloc în ton cu statutul său de miliardar.

Apariția la Sakhir i-a enervat pe fani

În acest context, faptul că Avram Glazer a asistat în weekend la prima cursă de Formula 1, pe circuitul Bahrain International din Sakhir, i-a enervat pe suporteri.

ADVERTISEMENT

”Avram Glazer la cursa de F1 de astăzi – mai multe Grand Prix-uri decât meciuri ale lui Manchester United în acest sezon”, a scris unul dintre fani.

În timp ce alții nu au scăpat prilejul să semnaleze faptul că, deși are o avere de peste un miliard de dolari, s-a așezat conștiincios, la coadă, pentru un kebab gratis.

ADVERTISEMENT

”Ne bucurăm că există mâncare gratuită în padock pentru cei care au nevoie”, a scris unul dintre suporteri. În timp ce un altul a fost și mai dur: ”C*** îi place să poată face minimumul necesar pentru a fi recompensat”.

Fanii lui Manchester United, în război deschis cu Avram Glazer și familia sa

Fără îndoială, vă amintiți că fanii lui Manchester United au fost între cei mai vehemenți dintre cei ai granzilor implicați în proiectul Superligii. Și s-a ajuns chiar la o premieră.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Liverpool, din mai 2021, a fost amânat din pricina revoltei suporterilor. Aceștia au intrat pe teren pentru a protesta împotriva lui Avram Glazer și a familiei sale. Cea care deține clubul.

Nu a fost decât ultimul dintre episoadele unui conflict care datează de mai bine de un deceniu și jumătate. Mai precis de la momentul în care Malcolm Glazer, tatăl lui Avram, cumpăra clubul.

ADVERTISEMENT

Furia fanilor a fost cauzată de modul în care a fost finalizată achiziția. Mai precis, prin împrumuturi. Și, mai mult, unele care nu au fost achitate de către noul proprietar, ci de către club.

În 2018, The Guardian scria că preluarea echipei de către familia Glazer a drenat Manchester United mai mult de 1 miliard de lire sterline. Sumă compusă din  dobânzi, costuri, taxe. Plus dividendele plătite patronatului.

În replică, echipa nu mai are rezultatele din epoca Ferguson. Nu au existat decît investiții minore în Old Trafford, un stadion care a fost construit în 2010. Iar Avram Glazer este o apariție rarisimă în tribune. Deși el, dintre cei șase copii ai lui Malcolm, deveniți moștenitorii imperiului după moartea acestuia, în 2014, este cel însărcinat cu destinele clubului.

ADVERTISEMENT