News

Subiecte Biologie Bacalaureat 2020. Ce au avut de rezolvat absolvenţii de clasa a XII-a Update

25.06.2020 | 12:58
Subiecte Biologie Bacalaureat 2020 Ce au avut de rezolvat absolventii de clasa a XIIa Update
Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la Biologie. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020. Sesiunea din acest a examenului final pentru elevii de clasa a XII-a a continuat joi, 25 iunie, cu proba la alegere a profilului.

Această probă este destinată elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

ADVERTISEMENT

Absolvenții de liceu care susțin proba la biologie au avut la alegere biologie vegetală și animală (clasele IX-X) sau anatomie (clasele XI-XII).

Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Biologie în acest an

UPDATE ORA 11.45. Elevii de clasa a XII-a au susținut în această dimineață ultimul examen din această sesiune de BAC – proba la alegere a profilului și a specializării. La examenul de Anatomie şi Genetică a fost extrasă varianta numărul 6 de subiecte.

ADVERTISEMENT
Subiectele de la Anatomie și Genetică, pag.1
Subiectele de la Anatomie și Genetică, pag.1
Subiectele de la Anatomie și Genetică, pag.2
Subiectele de la Anatomie și Genetică, pag.2
Subiectele de la Anatomie și Genetică, pag.3
Subiectele de la Anatomie și Genetică, pag.3

Subiectele de la BIOLOGIE VEGETALĂ ŞI ANIMALĂ:

Subiecte Biologie vegetală şi animală, pag. 1
Subiecte Biologie vegetală şi animală, pag. 1
Subiecte Biologie vegetală şi animală, pag. 2
Subiecte Biologie vegetală şi animală, pag. 2
Subiecte Biologie vegetală şi animală, pag. 3
Subiecte Biologie vegetală şi animală, pag. 3

Proba din 2020 de la biologie și de la Fizică, Chimie și Informatică, susținute de elevii de la elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională, încheie seria examenelor scrise de la Bacalaureat 2020.

Ulterior, Edu.ro va publica subiectele baremul și rezolvarea la biologie la ora 15.00. Proba la alegere este ultima de la examenul de BAC 2020, absolvenții de liceu urmând să afle săptămâna viitoare ce note au luat.

ADVERTISEMENT

Și la proba scrisă de Biologie, la fel ca la precedentele, elevii înscriși la examen trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Proba scrisă durează 3 ore și începe la ora 9:00.

Cum se va face corectarea lucrărilor la Bacalaureat 2020

Și în 2020, corectarea lucrărilor elevilor de la bacalaureat se va face în sistem încrucișat, în alte județe, pentru a preveni fraudele.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, pe 10 iunie printr-o postare pe Facebook, după o ședință cu inspectorii școlari.

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională a fost introdusă în 2015 de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru a elimina fraudele. Această lege fusese schimbată de Daniel Breaz, ministru al Educației în guvernul Dăncilă.

Sesiune specială a Bacalaureatului în 2020

Autoritățile au anunțat că elevii care nu pot să participe la prima sesiune de BAC 2020 din cauza izolării la domiciliu sau carantinei, precum și în cazurile în care au temperatura mai mare de 37,3 grade în ziua examenului vor avea la dispoziție o etapă specială a examenului de bacalaureat.

Totodată, dacă un elev a apucat să susțină prima probă în calendarul normal al examenului de bacalaureat, dar nu a putut să le susțină pe următoarele, el nu va fi nevoit să reia examenul la prima probă în etapa specială.

”Candidaților din categoriile enumerate care au participat la una sau mai multe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele susținute în etapa anterioară”, prevede ordinul de ministru.

Calendarul etapei speciale de Bacalaureat elaborat de autorități este următorul:

  • 29 iunie – 3 iulie: Înscrierea la etapa specială pe baza certificatului medical
  • 3-5 iulie: Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 6 iulie: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 7 iulie: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 8 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
  • 9 iulie: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 10 iulie: Afișarea rezultatelor (ora 12) Depunerea contestațiilor (orele 14.00-19.00)
  • 11 iulie: Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie: Afișarea rezultatelor finale (după ora 12.00)

Ce subiecte au picat la Biologie în 2019

Joi, 25 iunie, a fost ultima probă scrisă din cadrul examenului de maturitate. O parte dintre cei înscriși au avut de rezolvat subiecte la biologie vegetală și animală (clasele IX-X) sau anatomie (clasele XI-XII).

Iată ce a picat în 2019 la proba de Biologie de la BAC.

ADVERTISEMENT