News

BAC 2020. Cum se rezolvau subiectele Limba și literatura română – Barem conform edu.ro. Update

22.06.2020 | 14:54
BAC 2020 Cum se rezolvau subiectele Limba si literatura romana  Barem conform eduro Update
ADVERTISEMENT

BAC 2020. Baremul de rezolvare a subiectelor la Limba Română va fi afișat în jurul orei 15:00 de minister și va apărea și pe Fanatik.

Update ora 15:00. Ministerul Educaţiei a făcut publice subiectele şi baremele la proba de Limba şi literatura română.

ADVERTISEMENT

Subiecte la proba de Limba şi literatura română, profil real

Barem la proba de Limba şi literatura română, profil real

Subiecte la proba de Limba şi literatura română, profil uman

Barem la proba de Limba şi literatura română, profil uman

Update ora 12:45.  Ecaterina Stanca, profesoara de Limba română la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, a explicat cum trebuiau rezolvate subiectele la proba de Limba şi literatura română.

Cum se rezolvau subiectele de astăzi de la Limba și literatura română, BAC 2020 – soluțiile profesoarei Ecaterina Stanca, potrivit edupedu.ro:

ADVERTISEMENT

“Subiectul I
A

1. Sensul din text al secvenței “s-au scurs” este “au trecut”.

2. Aspectul vestimentar prin care se distingea G. Călinescu este costumul bleumarin “de un croi ales” și “o bască de modă franțuzească, argument vestimentar care pe atunci nu era încă un lucru banal”.

3. Starea de spirit a elevilor atunci când G. Călinescu îl înlocuia pe profesorul de istorie era de bucurie, de exaltare (etc.), fiind foarte îndrăgit și apreciat pentru nivelul său intelectual, pentru calitățile sale admirabile de dascăl.

ADVERTISEMENT

4. Profesorul G. Călinescu rămâne în memoria elevilor săi prin “ochii săi scânteietori” ce reflectau inteligență / “vioiciunea contagioasă” / “un optimism șocant” / “o căldură care ne cucerea”.

5. Modul de viață al lui G. Călinescu, în perioada în care acesta locuiește în Timișoara, se caracterizează prin traiul modest (“locuia anonim într-o casă de margine”), decent, dar cu o ținută care nu trecea neobservată (“purtând o bască de modă franțuzească, argument vestimentar care pe atunci nu era încă un lucru banal”).”

ADVERTISEMENT

Update ora 11:00. Avem subiectele la Limba și literatura Română. Baremul de corectare va fi disponibil începând cu ora 15:00.

VEZI AICI CE SUBIECTE AU PICAT

Update ora 10:30. Baremul oficial de rezolvare a subiectelor la Limba Română va fi plublicat pe edu.ro după terminarea examenului.

Absolvenții clasei a XII-a care au susținut astăzi proba scrisă de limba și literatura română la examenul de bacalaureat pot să-și estimeze nota pe care o vor obține. Ministerul Educaţiei a făcut publice pe edu.ro baremele de rezolvare pentru subiectele primite de elevi la proba de limba română.

Corectarea lucrărilor elevilor de la bacalaureat se va face în sistem încrucișat, în alte județe, pentru a preveni fraudele.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, pe 10 iunie printr-o postare pe Facebook, după o ședință cu inspectorii școlari.

Bac 2020. Barem de rezolvare subiecte la limba Română

Astăzi am participat la o videoconferință împreună cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din fiecare județ. În cadrul videoconferinței am abordat următoarele subiecte: asigurarea cu măști a fiecărei unități de învățământ (…); procesul de corectare a lucrărilor în sistem încrucișat în alte județe; procedura de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/auz/tulburări de spectru autist/tulburări specifice de învățare și importanța soluționării cererilor părinților în acord cu această procedură”, scria Monica Anisie.

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională a fost introdusă în 2015 de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru a elimina fraudele. Această lege fusese schimbată de Daniel Breaz, ministru al Educației în guvernul Dăncilă.

Care sunt următoarele probe la BAC 2020

Examenul de bacalaureat continuă marți cu proba de limba și literatura maternă. Prezentăm mai jos calendarul complet al bacalaureantului  din acest an:

22 iunie 2020 – Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă
23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă
24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scris
25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă
30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00
30 iunie 2020 – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
1 iulie 2020 – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00
1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor
5 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale.

Calendarul etapei speciale a Bacalaureatului

Pentru elevii care nu pot să participe la prima etapă din cauza izolării la domiciliu sau carantinei, precum și în cazurile în care au temperatura mai mare de 37,5 grade în ziua examenului se va organiza o etapă specială a examenului de bacalaureat.

În cazul în care un elev a apucat să susțină prima probă în calendarul normal al examenului de bacalaureat, dar nu a putut să le susțină pe următoarele, el nu va fi nevoit să reia examenul la prima probă în etapa specială.

Candidaților din categoriile enumerate care au participat la una sau mai multe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele susținute în etapa anterioară”, prevede ordinul de ministru.

Calendarul etapei speciale este următorul:
29 iunie – 3 iulie: Înscrierea la etapa specială pe baza certificatului  medical
3-5 iulie: Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
6 iulie:  Limba și literatura română – probă scrisă
7 iulie: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
8 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
9 iulie: Limba și  literatura maternă – probă scrisă
10 iulie: Afișarea rezultatelor (ora 12)
Depunerea contestațiilor (orele 14.00-19.00)
11 iulie: Rezolvarea contestațiilor
12 iulie: Afișarea rezultatelor finale (după ora 12.00)

ADVERTISEMENT