News

Băiat de 15 ani, accidentat mortal de un şofer beat. A fost lovit în plin, în timp ce conducea o trotinetă electrică

Un adolescent aflat pe o trotinetă electrică a murit într-un accident, lângă Arad. Acesta mergea pe contrasens şi a fost lovit de un şofer beat.
09.09.2023 | 14:38
Baiat de 15 ani accidentat mortal de un sofer beat A fost lovit in plin in timp ce conducea o trotineta electrica
Un tânăr de 15 ani, aflat pe trotinetă electrică, a fost lovit mortal de un şofer beat Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un tânăr de 15 ani a murit la Pâncota, în judeţul Arad, după ce trotineta electrică pe care o conducea pe contrasens a fost izbită în plin de un autoturism condus de un şofer beat.

Şoferul vinovat a părăsit locul accidentului

În contextul în care mai multe municpalităţi din ţara noastră iau în calcul interzicerea firmelor care permit închirierea trotinetelor electrice, pe şoselele din România continuă să se producă, unele cu urmări tragice.

ADVERTISEMENT

Accidentul de la Arad s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la ieșirea din Pâncota spre Seleuș. După ce a fost lovit de mașină, băiatul a rămas inconștient şi a intrat în stop cardio-respirator, însă a fost resuscitat de echipajul SMURD, fiind predat în viaţă medicilor de la UPU Arad.

În ciuda eforturilor medicilor, adolescentul nu a mai putut fi salvat, la scurt de la sosirea la spital fiind consemnat decesesul. În acelaşi timp, la sediul poliției s-a prezentat un bărbat de 35 de ani, care a declarat că el ar fi fost cel care ar fi condus maşina care l-a lovit pe băiat şi în care se mai afla un bărbat de 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul de 40 de ani a fost cel care a condus autoturismul, acesta având şi o alcoolemie de 1,02 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, la un control mai amănunţit al autoturismului au fost descoperirte, în locuri ascunse,  un amortizor pentru armă și un cartuș de armă de foc, nepercutat.

ADVERTISEMENT

“În baza probatoriului administrat, bărbatul de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului.

El se mai face vinovat de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, modificarea locului accidentului fără încuviințarea poliției și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a transmis IPJ Arad.

ADVERTISEMENT

După decesul adolescentului, încadrarea juridică a şoferului care a comis accidentului se va schimba din vătămare corporală în ucidere din culpă, iar bărbatul de 40 de ani va fi prezentat magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventive.

ADVERTISEMENT