Sport

Băiatul de 17 ani al lui Phil Collins a semnat pentru o echipă de tradiție din Germania: “Nu tatăl faimos a fost motivul pentru care l-am luat”

Lui Matthew Collins, fiul de 17 ani al faimosului cântăreț Phil Collins, i s-a oferit un contract pe un an pentru a juca la echipa sub 19 ani a lui Hannover 96, după ce a atras atenția la un club de amatori din Germania.
04.09.2022 | 13:19
Baiatul de 17 ani al lui Phil Collins a semnat pentru o echipa de traditie din Germania Nu tatal faimos a fost motivul pentru care lam luat
Matthew este singurul dintre cei cinci copii ai lui Phil Collins care nu a urmat o carieră artistică. foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Cea mai costisitoare perioadă de transferuri din istoria Premier League, cu transferuri de aproape două miliarde de lire sterline, a pus în umbră o mutare inedită produsă în fotbalul german.

Matthew, singurul copil al lui Phil Collins atras de fotbal

Clubul din 2.Bundesliga, Hannover 96, l-a adus liber de contract pe mijlocașul central de 17 ani, Matthew Collins, după ce a impresionat la gruparea de amatori Astoria Waldorf.

ADVERTISEMENT

Până aici, aproape nimic impresionant, mai ales că Hannover l-a încorporat în lotul său sub 19 ani. Doar că jucătorul cu dublă naționalitate, engleză și elvețiană, nu este doar un fotbalist talentat, care promite, după cum afirmă cei care l-au urmărit până acum.

Matthew este unul dintre cei cinci copii ai faimosului cântăreț britanic Phil Collins și, totodată, singurul care a îmbrățișat o altă carieră decât cea de artist. Toți ceilalți patru frați ai săi au devenit fie muzicieni, precum Nicholas și Simon, fie actori, precum Lily și Joely.

ADVERTISEMENT

A impresionat la trialul de la Hannover

Matthew Collins s-a născut pe 1 decembrie 2004 în urma căsniciei dintre Phil și elvețianca Orianne Cevey, care i-a fost translator cântărețului din 1994. Cei doi mai au un fiu, Nicholas, și s-au despărțit la doar doi ani după nașterea lui Matthew.

Matthew Collins, în prim-plan, alături de fratele său mai mare, Nicholas, și de tatăl lor, Phil Collins, în 2009. sursa foto: hepta.ro

 

Acesta a ales un drum cu totul diferit față de ceilalți frați ai săi și a atras atenția asupra lui în urma evoluțiilor de la echipa sub 19 ani a Astoriei Waldorf, astfel că Hannover i-a oferit un contract pe un an.

ADVERTISEMENT

“Matthew nu joacă la noi pentru că are un tată faimos, ci pentru că el chiar s-a remarcat în mai multe privințe în timpul probelor”, a declarat antrenorul echipei de tineret a lui Hannover, Achim Sarstedt.

Phil Collins anticipase în urmă cu câțiva ani că Matthew va deveni fotbalist profesionist

În același timp, directorul sportiv al clubului, Marcus Mann, l-a descris astfel: “Este agil, bun cu mingea la picior. Din punct de vedere fizic, mai are de muncit, apoi poate fi un fotbalist bun.”

ADVERTISEMENT

Există deja o conexiune destul de puternică între orașul Hanovra și familia lui Matthew întrucât tatăl lui, Phil Collins, a susținut mai bine de zece concerte în capitala Saxoniei Inferioare.

În urmă cu câțiva ani, legendarul muzician, laureat cu opt premii Grammy, două Globuri de Aur și un premiu Oscar, a afirmat: “Matt iubește muzica, dar și mai mult iubește fotbalul. Cu siguranță, va fi fotbalist profesionist. Se uită la toate meciurile din Bundesliga, Franța, absolut tot.”

ADVERTISEMENT