News

Bănel Nicoliță, interviu agresiv: „Nu mai dați în Steaua, nu mai dați în Gigi! Presa moare fără Steaua și fără Gigi!”

17.09.2018 | 12:03

Bănel Nicoliță nu se ferește de cuvinte. Nu se ferește de păreri tranșante, spune tot ce crede și are pe suflet. În interviul acordat FANATIK.RO la Făurei, unde este prins cu proiectul care l-a făcut să se retragă la doar 33 de ani, Nicoliță a fost ca o carte deschisă.

În primele episoade ale discuției noastre, Bănel a vorbit despre ce înseamnă în acest moment viața sa și fotbalul, dar și-a spus părerea și despre ce se întâmplă la echipa sa de suflet. FCSB sau CSA? Bănel răspunde. Are un singur moment în care adrenalina crește brusc. Atunci când vorbește despre Gigi Becali. Chiar cu urme de lacrimi de furie în colțul ochilor…

Interviu cu Bănel Nicoliță. „Și fanii mai bătrâni, și cei născuți recent țin tot cu Steaua”

Cum se manifestă, în particular, Gigi Becali?

– Voi îl vedeţi altfel decât este. Am jucat 7 ani la Steaua şi ştiu ce vorbesc. Este un om bun, sufletist, nu aşa cum îl descriu unii. După părerea mea, dacă nu era el, Steaua nu exista acum, din punctul de vedere al performanţei.

Cum priveşti polemica legată de scandalul Steaua-FCSB?

– Şi pe mine mă deranjează. Toţi mă întreabă cu cine ţin şi le răspund că ţin cu echipa la care am jucat şi la care am trăit cele mai frumoase momente. Îmi pare rău că sunt anumiţi rapidişti, dinamovişti care râd de noi şi nu mi-e bine. Dar cred că, în cel mai scurt timp, se va găsi o soluţie şi se va reveni la o singură echipă.

Cine crezi că va ceda, Becali sau Armata?

– Cred că ambele părţi ar avea numai de câştigat. În momentul de faţă, ambele tabere nu au decât de pierdut. Important e să se găsească o soluţie de compromis. Suporterii sunt aceiaşi. Şi cei care ţin cu FCSB au ţinut cu Steaua. Până la urmă şi suporterii mai bătrâni şi cei născuţi recent ţin tot cu „Steaua”. Dar, să fim serioşi, dacă lumea nu ţinea cu Gigi sau cu „FCSB”, cum îi zice acum, nu mai veneau 50.000 de spectatori, la meciuri…

Interviu cu Bănel Nicoliță. „Pentru mine vestiarul înseamnă pilonul echipei. Echilibru. Grupul”

Ce ai simţit când a fost dărâmat stadionul din Ghencea?

– Casa mea este foarte aproape de stadion. N-am fost prezent la acel moment, am urmărit totul la tv. M-am bucurat când am văzut vestiarul. Pentru mine, vestiarul înseamnă foarte mult. Probabil că a fost pilonul cel mai important al echipei, pentru că fără un echilibru, fără un grup puternic, unit, nu puteam ajunge în semifinalele Cupei UEFA. Probabil că vor trece ani buni până când o echipă românească va mai ajunge într-o semifinală. Noi am fost foarte aproape de finală.

Citește și…

  1. Edi Iordănescu este tot mai aproape de FCSB! Crește presiunea pe Dică

  2. Kamer Qaka, amenințat cu moartea: „Dă-ne 1000 de euro sau…”

  3. Atac violent la fostul stelist Florin Gardoș: „Este un nesimțit cât el de mare!”

De ce a lipsit echilibrul acela din vestiar, la meciul cu Middlesbrough?

– Nu am jucat nici eu şi nici Paraschiv. Pe vremea noastră, dacă lipsea un singur jucător din primul „11”, se cunoştea. Noi am dus greul de la început. Din 2005, nu cred că s-au schimbat prea mulţi jucători. La mijloc eram eu, Paraschiv, Rădoi, Lovin, Boştină. Apoi a revenit Neaga, din China… Pe linia de fund erau Ghionea, Petre Marin, Neşu şi Goian… Aveam echipă bună. Nu cred că, într-un an se schimbau 2-3 jucători. Mai târziu, au apărut Kapetanos, Bogdan Stancu. Să nu uităm că echipa naţională a mers la Campionatul European cu un nucleu format din jucătorii Stelei: eu, Rădoi, „Goe”, Dică şi Ghionea.

Bănel Nicoliță a jucat doar în turul cu Boro, nu și în returul de coșmar din Anglia
Bănel Nicoliță a jucat doar în turul cu Middlesbrough, nu și în returul de coșmar din Anglia

Interviu cu Bănel Nicoliță. Îți vei închide telefonul când o să fii antrenor la Becali? „Nu există 11 jucători impuși din 11!”

Vei deveni antrenor?

– Da!

Şi ai lucra cu Gigi Becali, chiar dacă ţi-ar trimite hârtia cu echipa?

– De ce nu? Asta e…

Şi îţi vei închide telefonul pe bancă?

– Ascultaţi-mă! Când veţi deveni patroni şi veţi investi vreo 50-60 de milioane, aţi avea şi dvs. vreo preferinţă, în materie de jucători. Şi eu, dacă aş fi patron aici, la Făurei, aş impune unul-doi jucători preferaţi. Nu există 11 jucători impuşi din 11. Ştiţi şi voi că Gigi are doar două-trei preferinţe. Nu mai daţi în Steaua, nu mai daţi în Gigi, că muriţi fără el! E singurul om care ţine fotbalul românesc! Fără el, nici presa scrisă, nici televiziunile n-ar mai avea subiecte. Uitaţi-vă cum creşte audienţa, când apare Gigi! Vorbim despre omul numărul 1 din România. Bun, rău, trebuie să-l acceptaţi!

Dacă Becali este numărul 1 iar Steaua este una singură, de ce legenda Lăcătuş a ales proiectul Armatei?

– Nu vreau să vorbesc despre dânsul, pentru că l-am avut antrenor şi visul meu cel mai mare era să-l cunosc. Lăcătuş a fost pe banca Stelei şi la meciul cu Galatasaray de la Bucureşti (n.r. – din 2008, scor 1-0, când roş-albaştrii au acces, al treilea an consecutiv, în grupele Champions League), când am şi marcat.