News

Bani de la Ministerul Agriculturii pentru fermieri. Ciolacu: ”Trebuie să-i ajutăm să-şi limiteze costurile”

Ministerul Agriculturii va oferi un ajutor financiar pentru fermieri și producători. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a făcut anunțul spunând că aceștia au nevoie de limitarea costurilor.
14.06.2022 | 11:18
Bani de la Ministerul Agriculturii pentru fermieri Ciolacu Trebuie sai ajutam sasi limiteze costurile
Ajutor financiar al Ministerului Agricultorii pentru fermieri. Sursa foto: economica.net, hepta, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bani pentru panouri fotovoltaice în agricultură și producție. Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că ajutorul financiar va fi oferit de Ministerul Agriculturii.

Schemă de ajutor de la Ministerul Agriculturii pentru fermieri

Marcel Ciolacu a precizat, de asemenea, că fermierii trebuie sprijiniți pentru limitarea costurilor, având în vedere inflația și costurile mari la energie, din ultima vreme.

ADVERTISEMENT

”Un proiect concret cu impact asupra siguranţei alimentare este cel prin care utilizăm banii din fondurile de modernizare pentru independenţa energetică a fermelor şi unităţilor de producţie.

Ministerul Agriculturii lucrează la o schemă de ajutor de stat prin care acoperişurile fermelor şi halelor de producţie să fie utilizate pentru montarea de panouri fotovoltaice.

ADVERTISEMENT

Am văzut cu toţii ponderea mare a costurilor la energie în inflaţie. De aceea, trebuie să ajutăm fermierii şi producătorii să-şi limiteze costurile pentru a ne asigura astfel că vom avea suficiente alimente la preţuri accesibile pentru toţi românii”, a declarat, Marcel Ciolacu, marți, într-o conferință de presă, de la Parlament.

Sprijin financiar și pentru sistemul național de irigații

De altfel, cu bani europeni se va finanța și sistemul național de irigații.

”Un alt sistem de infrastructură critică pentru agricultura românească e sistemul naţional pentru irigaţii. Încă din momentul în care eram în Opoziţie, atât eu, cât şi partidul pe care-l reprezint ne-am luptat pentru folosirea banilor din PNRR şi iată că acum, ajunşi la guvernare, am demonstrat că avem susţinerea europeană pentru finanţarea acestui sistem.

ADVERTISEMENT

Căutăm în permanenţă soluţii de finanţare prin bani europeni, din fonduri care riscă să fie dezangajate pentru alte domenii care să le redirecţionăm spre sectorul agricol şi alimentare”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat scumpirile din ultima perioada ca o dovadă a faptului că trebuie să se investească în energie regenerabilă.

ADVERTISEMENT

”Statul român are de recuperat mulţi paşi pentru a fi o plasă de siguranţă în momente critice. Mobilizarea rapidă a întregii societăţi în faţa unei dezastru trebuie să fie susţinută printr-o coerenţă şi flexibilă funcţionalitate a statului român.

Sectorul energetic este cel mai bun exemplu. Problemele din lanţ provocate de scumpiri ne arată nevoia stringentă de a investi în capacităţi de energie regenerabilă”, a mai detaliat social-democratul.

ADVERTISEMENT