News

Primul raport despre potențialul fotovoltaic al clădirilor publice din țară. Ce beneficii au cetățenii și autoritățile

Se lansează primul raport despre potențialul fotovoltaic al clădirilor publice din țară. Care sunt beneficiile pe care le pot avea cetățenii și autoritățile, în urma folosirii panourilor solare?
09.06.2022 | 09:13
Primul raport despre potentialul fotovoltaic al cladirilor publice din tara Ce beneficii au cetatenii si autoritatile
Care este potențialul fotovoltaic al clădirilor publice din țară. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potențialul fotovoltaic al clădirilor publice din țară va fi analizat într-un raport al Greenpeace. Organizația de mediu va organiza joi un eveniment în care va prezenta beneficiile utilizării panourilor solare.

Raport despre beneficiile panourilor fotovoltaice

Greenpeace va explica cetăţenilor şi autorităţilor locale că panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie mai ieftină, rapidă și pe termen lung.

ADVERTISEMENT

”Aflaţi în plină criză energetică, trebuie să găsim soluţii mai ieftine, rapide, pe termen lung şi prietenoase cu mediul. Iar unele dintre soluţii sunt mai aproape decât am crede, chiar ‘deasupra’ noastră”, anunță Greenpeace, într-un comunicat.

Greenpeace, apel către autorități să producă mai multă energie verde

Totodată, organizația face apel către primării să ajute comunitatea să producă mai multă energie verde.

ADVERTISEMENT

”Raportul nu își propune să indice cu acuratețe maximă potențialele de generare de energie sau economisire, ci vrea să fie un punct de plecare pentru o discuție mai largă la nivelul comunităților despre ce se poate face la nivel local, despre cum oamenii și autoritățile pot lucra împreună. 

Apelul Greenpeace către primării este: ajutați comunitatea și implicați-o prin producerea de energie verde! Calculați potențialul fotovoltaic al clădirilor pe care le administrați! Folosiți energia ieftină și curată de pe acoperișuri!”, a mai transmis Greenpeace.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Greenpeace explică faptul că în multe orașe din lume panourile solare sunt foarte folosite și astfel se contribuie la reducerea efectelor schimbărilor climatice.

”Orașe din întreaga lume se implică în tranziția energetică. Își fac planuri și iau măsuri concrete pentru a-și reduce impactul asupra climei și pentru a se adapta la efectele schimbărilor climatice, care sunt din ce în ce mai prezente și mai puternice. Crizele recente, complementare schimbărilor climatice, precum pandemia, criza energetică și războiul din Ucraina ar trebui să grăbească tranziția.

ADVERTISEMENT

Provocările aduse de această transformare sunt mari, vorbim practic de o remodelare a societății actuale. Însă la fel sunt și oportunitățile, inclusiv cele de finanțare, pe care orașele le pot accesa și dezvolta, făcând comunitățile locale mai reziliente și mai sustenabile”, au mai informat reprezentanții Greenpeace.

Până acum, organizația de mediu a solicitat date publice de la un număr de 22 de primării din țară, ajungând la concluzia că au potențialul fotovoltaic foarte mare.

ADVERTISEMENT