News

Bărbat atacat de urs, în Buzău. Omul era cu animalele la păscut

Un bărbat de 53 de ani a ajuns la spital, după ce a fost mușcat de un urs. Incidentul grav a avut loc în comuna Cozieni, din județul Buzău.
09.08.2023 | 15:03
Barbat atacat de urs in Buzau Omul era cu animalele la pascut
Bărbat atacat de urs, în Buzău. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bărbat atacat de urs, în Buzău. Incidentul grav a avut loc în cursul dimineții de miercuri, 9 august, în comuna Cozieni, în timp ce victima se afla cu animalele la păscut. Omul ar fi dat peste o ursoaică cu pui.

Bărbat atacat de urs, în Buzău

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, bărbatul are 53 de ani și a suferit răni semnificative. El a fost atacat de o ursoaică cu pui, la ieșirea din satul Tulburea, acolo unde are terenul, undeva la marginea unei păduri, potrivit primarului comunei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost găsit de un localnic care trecea prin zona respectivă, potrivit presei locale. Acesta a sunat la 112, anunțând evenimentul. Jandarmii și polițiștii au căutat animalul, însă în zadar.

„Ieşise cu animalele în extravilan, la ieşire din sat unde are terenurile. Bărbatul are 53 de ani. Ar fi vorba de o ursoaică cu un pui, l-a atacat, a fost preluat de ambulanţă. Au venit poliţişti, jandarmi, ursoaica a dispărut, nu a mai găsit-o nimeni.

ADVERTISEMENT

Urşii ies în perioada aceasta din pădure pentru că au început să se facă prunele şi mai vin prin livezile de la marginea satului, de la marginea pădurii. Bănuiesc că i-a ieşit în faţă pentru că este primul atac de acest gen”, a transmis edilul, potrivit Agerpres.

Bărbatul a suferit multiple răni, dar este stabil

În zonă au ajuns și reprezentanți ai ISU care i-au acordat primul ajutor victimei. Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Conform medicilor, omul are un traumatism toraco-abdominal și alte leziuni, dar este stabil.

ADVERTISEMENT

„La U.P.U-SMURD a fost transportat un barbat, în vârsta de 53 de ani, din comuna Cozieni care a suferit un traumatism toraco-abdominal și multiple escoriatii, dupa ce a fost atacat de un urs. La acest moment, bărbatul este stabil hemodinamic și respirator, în curs de investigatii”, informează Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Locuitorii din comuna Cozieni au fost avertizați cu privire la prezența ursului printr-un mesaj RO-Alert. De asemenea, în zonă se află în continuare jandarmii, viceprimarul și paznicul de vânătoare, patrulând locurile în care s-ar putea afla animalul.

ADVERTISEMENT

Și un bărbat din Bistriţa-Năsăud a fost atacat de urs, luni, în timp ce se afla între localităţile Sebiş şi Ruştior. Acesta a fost mușcat de un picior, fiind transportat la spital pentru îngrjiri medicale.

 

ADVERTISEMENT
Tags: