News

Un bărbat din Arad, împușcat în picior de polițiști, după ce a încercat să le ia pistolul

Un bărbat din Arad a fost împușcat în picior de polițiști, după ce a încercat să le ia pistolul din dotare. Individul consumase alcool și nu a putut fi calmat altfel.
13.06.2022 | 12:22
Un barbat din Arad impuscat in picior de politisti dupa ce a incercat sa le ia pistolul
Un bărbat a fost împușcat în picior de polițiști, în Arad
ADVERTISEMENT

Bărbatul care a provocat un scandal în orașul Sebiș, județul Arad, a ajuns la spital cu răni în zona picioarelor. Polițiștii au considerat că sunt puși în pericol de bărbat, astfel că au folosit spray-ul atunci când acesta a încercat să le ia arma din dotare. Individul consumase alcool în cantități considerabile, conform medicilor care l-au preluat după incident.

Bărbat împușcat în picior de polițiștii din Arad

Inițial, polițiștii au tras un foc de armă în plan vertical, însă au fost nevoiți să-l împuște în picior, în condițiile în care bărbatul recalcitrant nu se calma. În vârstă de 38 de ani, bărbatul pornise un scandal monstru în sânul familiei, rudele sale fiind cele care au chemat Poliția.

ADVERTISEMENT

Potrivit oamenilor legii, incidentul a avut loc luni dimineață, 13 iunie. La primele ore ale dimineții, polițiștii din Sebiș au fost chemați de urgență pentru a aplana conflictul.

În dimineaţa de 13 iunie a.c., în jurul orei 5.30, poliţiştii din Sebiş au fost solicitaţi să intervină la aplanarea unui scandal în familie, în Sebiş. La sosirea poliţiştilor, bărbatul nu mai era la faţa locului, fiind demarate procedurile pentru emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. Bărbatul de 38 de ani, din Sebiş, a revenit la locul faptei, pe fondul consumului de alcool manifestându-se violent faţă de unul din poliţişti”, a transmis IPJ Arad, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a rămas recalcitrant și după sosirea polițiștilor, astfel că aceștia au fost nevoiți să folosească arma din dotare pentru a-l calma. Mai mult, individul a încercat să “captureze” un pistol aflat în dotarea unui polițist, moment în care oamenii legii au reacționat conform protocolului.

“Întrucât bărbatul continua să se manifeste violent, încercând să ia pistolul unuia dintre poliţişti, pentru imobilizarea acestuia s-a impus folosirea spray-ului din dotare. Prima măsură a fost fără efect, iar poliţistul a folosit pistolul din dotare, după efectuarea unui foc de armă în plan vertical, fiind tras un foc în direcţia bărbatului recalcitrant, acesta fiind rănit în zona picioarelor, au mai anunțat reprezentanții IPJ Arad.

ADVERTISEMENT

Individul recalcitrant a fost încătușat și preluat de un echipaj al ambulanței, care l-a transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Cazul bărbatului va fi preluat de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

Incidentul cu împușcături din Arad nu este primul de acest gen din 2022. La începutul anului, un bărbat a fost ucis în timpul unei partide de vânătoare în județ.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii oraşului Chişineu-Criş au fost sesizaţi, prin 112, despre faptul că, în cadrul unei partide de vânătoare autorizată un bărbat de 41 de ani, din Pâncota, a fost împuşcat accidental, cu arma de vânătoare a unui tânăr de 21 de ani, din Şicula, care lua parte la aceeaşi vânătoare.

Bărbatul rănit a fost transportat la spital, însă, din cauza rănilor suferite, a decedat”,  anunțau, în acel moment, autoritățile.  Reprezentanții Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confirmat că partida de vânătoare era autorizată.

ADVERTISEMENT