News

Incident grav în Popești Leordeni. Un bărbat a fost împușcat în cap. Atacatorul ar fi utilizat un pistol cu bile

Un bărbat din Popești Leordeni a fost împușcat în cap în plină stradă de o persoană necunoscută. Atacatorul, căutat de Poliție, ar fi utilizat un pistol cu bile.
29.01.2022 | 14:46
Incident grav in Popesti Leordeni Un barbat a fost impuscat in cap Atacatorul ar fi utilizat un pistol cu bile
Bărbat din Popești Leordeni, împușcat în cap de o persoană necunoscută. Poliția îl caută pe atacator. Sursa foto (ilustrativ): digi24.ro
ADVERTISEMENT

Incident grav raportat în localitatea Popești Leordeni. Un bărbat a fost rănit, joi seară, după ce a fost împușcat cu o armă airsoft în plină stradă.

Victima se afla alături de soție când, dintr-o dată, a fost lovit în frunte cu o bilă din plastic, care i-a provocat o rană ușoară.

ADVERTISEMENT

Bărbat din Popești Leordeni, împușcat în cap de o persoană necunoscută. Poliția îl caută pe atacator

Într-o primă fază, bărbatul a crezut că o piatră de la roata unei mașini i-a sărit în frunte în timp ce se deplasa pe stradă.

Ulterior, după ce a ajuns la spital, medicii au extirpat o bilă din plastic de mici dimensiuni de culoare albă care ar proveni de la un pistol cu bile de tip airsoft, notează G4Media.

ADVERTISEMENT

În prezent, rudele victimei încearcă să-l găsească pe cel care a tras cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Cei de la Poliție apreciază că bila ar fi fost trasă dintr-o mașină, cel mai probabil de către o persoană care nu cunoștea victima. În cazul în care va fi prins, atacatorul riscă să fie acuzat de loviri și alte violențe.

ADVERTISEMENT

”La data de 28 ianuarie, la sediul poliției Orașului Popești – Leordeni s-a prezentat o persoană care a sesizat faptul că în seara zilei de 27 ianuarie, în timp ce se afla în localitatea Popesti-Leordeni, pe strada Amurgului, fiind însoțit de prietena sa, a simțit o durere in zona frunții, crezând ca o piatră a sărit de la roata unei mașini ce se deplasa pe strada.

La aceeași dată, persoana în cauză s-a prezentat la o unitate spitalicească din municipiul București, ocazie cu care fiind examinat de medici i s-a extras din zona frunții o bilă de plastic de mici dimensiuni, de culoare albă, ce poate proveni de la un pistol de tip airsoft”, precizează Poliția Română într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Incident similar raportat în Ploiești, în 2021

Cazurile de oameni răniți după ce au fost împușcați cu astfel de pistoale cu bile s-au înmulțit în România în ultimele luni.

În mai 2021, 2 tineri din Tulcea au fost grav răniți de un tânăr. Acesta i-a împușcat cu un pistol de tip airsoft cu bile din ceramică. Apelul la 112 a fost făcut de mama unuia dintre tinerii răniți.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că fapta a fost comisă accidental. În acest caz a fost întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de loviri și alte violente.

Apoi, în luna iulie, un bărbat de 34 de ani din Ploiești a fost împușcat în cap cu un pistol cu bile, de fostul său cumnat, în timp ce dormea. Agresorul a fugit de la faţa locului, dar ulterior a fost prins de polițiști.

Arma a fost confiscată, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

ADVERTISEMENT