News

Bărbatul mort în accidentul de lângă Urziceni era luptător în trupele speciale. George avea 42 de ani

Un polițist angajat la Serviciul de Acțiuni Speciale a fost ucis în accidentul teribil din Ialomița în care au fost implicate două camioane și un autoturism.
06.10.2023 | 16:27
Barbatul mort in accidentul de langa Urziceni era luptator in trupele speciale George avea 42 de ani
Bărbatul mort în accidentul de lângă Urziceni era luptător. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineții, vineri 6 octombrie, iar mașina condusă de George a fost ruptă în două. Potrivit datelor oficiale, accidentul s-a petrecut pe DN2 – E85, supranumit ”Drumul Morții”, între Urziceni și Cotorca. De altfel unul dintre multele drumuri ale morții din această țară.

Bărbatul mort în accidentul de lângă Urziceni era luptător în trupele speciale

Reprezentanții ISU transmiteau că au încercat să-l salveze pe bărbat, însă rănile acestuia erau prea grave. ”În urma impactului au rezultat trei victime: două conștiente, cooperante și neîncarcerate și una inconștientă și încarcerată. Persoana inconștientă ( bărbat cu vârsta de aproximativ 42 de ani) a fost extrasă dintre fiarele contorsionate ale autoturismului și deși au fost începute imediat manevrele de resuscitare, aceasta nu a răspuns, fiind declarat decesul”, au transmis reprezentanții ISU Ialomița.

ADVERTISEMENT

După mai multe ore de la cumplitul accident s-au aflat și detalii despre identitatea bărbatului decedat. Acesta a fost George Iordache, angajat al Serviciului de Acțiuni Speciale. “Accidentul s-a produs la intrarea în localitatea Cotorca. La volanul autoturismului care s-a ciocnit cu cele două camioane se afla agentul-şef George Iordache, de 42 de ani.

În urma accidentului, acesta a rămas încarcerat. După ce a fost extras dintre fiarele contorsionate, salvatorii au încercat să-l resusciteze, însă fără succes, şi a fost declarat decesul. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă“, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Sindicatul Polițiștilor Sidepol a oferit mai multe detalii pe pagina oficială de Facebook referitoare la identitatea agentului. Sindicaliștii au transmis condoleanțe familiei îndurerate. ”Iordache George a fost un om de caracter, un profesionist desăvârșit, un coleg de bază ce nu poate fi înlocuit cu ușurință, iar neatenția unuia l-a răpit prematur familiei și colegilor. Pe această cale transmitem familiei îndurerate sincere condoleanțe pentru imensa pierdere suferită”, au scris sindicaliștii din Poliție.

”În dimineața zilei de 06.10.2023, încă un coleg aflat la mijlocul vieții și cu o cariera de peste 20 ani, ne-a părăsit brusc, din vina altora și nu a sa. Citind comunicatul sec, rece, al autorităților care au cercetat evenimentul, am aflat că cel în cauză este agent șef principal de poliție Iordache George, în vârstă de 42 ani.

ADVERTISEMENT

Acesta era luptător al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul D.G.P.M.B. care în jurul orei 07.20, în timp ce se deplasa către locul de muncă cu autoturismul sau, pe DN 2, în apropierea mun. Urziceni, jud. Ialomița, a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu decesul colegului nostru.

Din cercetările efectuate de polițiștii rutieri, s-a stabilit ca accidentul a fost provocat de un alt conducator auto, ce conducea un ansamblul de vehicule și care s-a angajat într-o depășire. Iordache George, a fost un om de caracter, un profesionist desăvârșit, un coleg de baza ce nu poate fi înlocuit cu ușurință, iar neatenția unuia, l-a răpit prematur, familiei și colegilor.

ADVERTISEMENT

Pe această cale transmitem familiei îndurerate, sincere condoleanțe pentru imensa pierdere suferită. Drum lin la îngeri George! Vei rămâne veșnic în amintirea noastră! Echipa #SIDEPOL”, au completat reprezentanții Sindicatului Sidepol.

ADVERTISEMENT