Fotbal international

Barcelona, Real Madrid și Juventus nu renunță la Superliga Europei. Replică dură pentru UEFA

08.05.2021 | 14:13
Barcelona Real Madrid si Juventus nu renunta la Superliga Europei Replica dura pentru UEFA
Real Madrid, Barcelona, Juventus. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu toate că UEFA le-a trimis în fața comisiilor de disciplină și își rezervă dreptul de a lua „orice măsură pe care o consideră adecvată”, Barcelona, Real Madrid și Juventus nu au de gând să renunțe la Superliga Europei.

Într-un comunicat publicat cu puțin timp în urmă pe site-urile oficiale, acestea susțin că au fost supuse în ultima perioadă unor „presiuni externe, amenințări, ofense” și reamintesc faptul că tribunalele s-au pronunţat deja în favoarea proiectului cu circuit închis care ar fi trebuit să ia startul în vara acestui an.

ADVERTISEMENT

În schimb, pentru că și-au recunoscut greșeala și au prezentat scuze suporterilor, asociațiilor naționale, celorlalte echipe și forului european, Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham beneficiază de clemență, ceea ce înseamnă că vor trebui să facă doar o donație de 15 milioane de euro pentru juniorii grupărilor de pe continent.

Barcelona, Real Madrid și Juventus susțin în continuare înființarea Super Ligii Europene și ies la atac. Replică dură pentru UEFA

Ca răspuns la afirmaţiile făcute de UEFA în data de 7 mai, referitoare la Super Ligă şi la 9 dintre cluburile fondatoare, Barcelona, Juventus şi Real Madrid anunţă următoarele:

ADVERTISEMENT

Cluburile fondatoare au fost supuse şi continuă să fie supuse unor presiuni externe, ameninţări şi ofense, pentru a abandona proiectul şi pentru a renunţa, în consecinţă, la dreptul lor de a veni cu soluţii pentru ecosistemul fotbalistic, cu propuneri concrete şi dialog constructiv.

Acest lucru este intolerabil, iar legea şi tribunalele s-au pronunţat deja în favoarea propunerii Super Ligii şi au ordonat FIFA şi UEFA, direct sau prin organizaţiile afiliate, să se abțină de la orice acțiune care ar putea împiedica în orice mod această inițiativă, în timp ce procedurile judiciare sunt în curs.

ADVERTISEMENT

Regretăm să vedem cum prietenii şi partenerii noştri, alături de care am fondat Super Liga, au acum poziţii atât de contradictorii şi semnează înţelegeri cu UEFA.

Reiterăm faptul că, pentru a onora istoria noastră şi pentru a onora obligaţiile pe care le avem pentru fani, pentru binele fotbalului şi pentru sustenabilitate financiară a acestui sector, avem datoria să ne manifestăm într-o manieră responsabilă şi să căutăm soluţiile adecvate, în ciuda presiunilor inacceptabile şi ameninţărilor primite din partea UEFA.

ADVERTISEMENT

Le punem în vedere celor de la FIFA şi UEFA, aşa cum am făcut-o în mai multe rânduri de când am anunţat Super Liga, deschiderea noastră spre dialog, cu respect şi fără presiuni intolerabile, în concordanţă cu legea, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru familia fotbalului”, se arată în comunicatul transmis de Barcelona, Real Madrid și Juventus.

ADVERTISEMENT
Tags: