Fotbal intern

Basarab Panduru ştie care e cel mai bun transfer făcut de FCSB: “Pentru el va veni lumea la stadion”

15.08.2018 | 12:36
Basarab Panduru stie care e cel mai bun transfer facut de FCSB Pentru el va veni lumea la stadion

Basarab Panduru ştie care e cel mai bun transfer făcut de FCSB în perioada de mercato din această vară. Fostul antrenor şi jucător al formaţiei “roş-albastre” a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Olimpiu Moruţan, despre care crede că va reuşi să aducă lumea la stadion în scurt timp.

Mai mult, Basarab Panduru este de părere că Olimpiu Moruţan este apreciat şi iubit de coechipierii săi de la FCSB, deşi a ajuns de foarte puţin timp sub comanda lui Nicolae Dică. Mai mult, fostul internaţional român se aşteaptă ca mijlocaşul ofensiv transferat de Gigi Becali de la FC Botoşani să fie titular meci de meci la FCSB.

Basarab Panduru ştie care e cel mai bun transfer făcut de FCSB

“Spuneam în momentul în care a venit Budescu că e jucătorul care aduce lumea la meciuri. Acum, Moruţan o să fie următorul jucător român pentru care o să vină lumea la stadion! Din păcate, noi nu avem cultura de a cumpăra tricouri cu numele unui jucător, pentru că altfel Moruţan vindea foarte, foarte multe tricouri. Tot ce face el la antrenamente îi garantează un loc de titular în echipă, pentru că şi restul fotbaliştilor din lot văd ce poate copilul ăsta. Păi, şi-atunci de ce să nu joace meci de meci titular şi să ne ajute? Eu cred că el e apreciat şi iubit de restul colegilor şi e nevoie de el”, a declarat Basarab Panduru, la TV Telekom Sport.

Cornel Dinu e impresionat de Olimpiu Moruţan

Kamer Qaka, Olimpiu Moruţan, Florin Tănase, Mihai Bălaşa şi Dragoş Nedelcu salută galeria FCSB-ului după victoria cu Rudar Velenje
Jucătorii de la FCSB salută galeria “roş-albastră” la finalul meciului cu Rudar Velenje

Despre Olimpiu Moruţan a vorbit şi Cornel Dinu. Fostul selecţioner al echipei naţionale a României crede că fotbalistul cumpărat de Gigi Becali cu 1 milion de euro o să devină un om de bază în primul unsprezece al vicecampioanei României. “Procurorul” crede că Olimpiu Moruţan e mai eficient decât Dennis Man şi ceilalţi jucători care evoluează pe acelaşi post cu el.

“Chiar dacă Moruţan e un jucător nou venit în această vară la FCSB, îşi câştigă locul în echipă prin tot ce arată la antrenamente. El devine uşor-uşor un om de bază în echipă şi-am văzut că poate să joace foarte bine titular. Copilul ăsta demonstrează la antrenamente că poate şi poate bine. E un jucător care din punctul meu de vedere nu trebuie să lipsească de pe teren. Are dribling, are pătrundere, are pasă. E mult mai eficient din punctul meu de vedere decât Man şi restul jucătorilor cu care se luptă pe post”, a spus “Procurorul”, la același post de televiziune.

Citeşte şi: Vasi Geambazi chiar face transferuri la FCSB. “A luat patru jucători!”

Cotat de site-urile de specialitate la 900.000 de euro, Olimpiu Moruţan a ajuns la FCSB în iulie 2018 şi a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2023. În vârstă de 19 ani, mijlocaşul ofensiv a fost cumpărat de Gigi Becali de la FC Botoşani cu un milion de euro şi a bifat 7 prezenţe în tricoul vicecampioanei României în ediţia 2018 – 2019 din Liga 1 Betano, unde a înscris trei goluri şi a oferit două pase decisive. Pe parcursul carierei, Olimpiu Moruţan a mai evoluat pentru FC Botoşani şi Universitatea Cluj.

3 prezenţe are Olimpiu Moruţan la echipa naţională a României U21