News

Bătaie cu pumni și picioare pe muntele Athos. Un călugăr român a fost arestat

Victima a ajuns la spital în urma leziunilor suferite. Călugărul român a fost prins de polițiști, apoi arestat în urma faptei sale.
19.09.2023 | 08:12
Bataie cu pumni si picioare pe muntele Athos Un calugar roman a fost arestat
Bătaie cu pumni și picioare pe muntele Athos/ Foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Bătaie cu pumni și picioare pe muntele Athos. Protagoniști sunt doi călugări, unul de 52 de ani din Belarus, iar altul de 35 de ani din România. Potrivit oamenilor legii, românul l-a bătut cu bestialitate pe colegul său, încât cel din urmă a ajuns la spital.

Bătaie cu pumni și picioare pe muntele Athos

Incidentul a avut loc la mănăstirea sârbă Hilandar de pe muntele Athos. Cei doi s-au luat la ceartă, iar de la cuvinte jignitoare la violență nu a fost decât un pas. Nu se știe din ce motiv a izbucnit conflictul.

ADVERTISEMENT

Cert este că cetățeanul român l-a lovit pe călugărul din Belarus cu pumnii, cu picioarele și i-ar fi aruncat o sticlă de plastic în față. Bărbatul bătut a fost transportat la Spitalul Polygyros din nordul Greciei, notează ekathimerini.com.

Deși victima nu a dorit să depună plângere, polițiștii au fost sesizați de personalul spitalului. Astfel, călugărul român a fost audiat, iar apoi arestat pentru 48 de ore pentru infracțiunea pe care a comis-o.

ADVERTISEMENT

Un muncitor român a fost împușcat de un călugăr, pe muntele Athos

Un alt incicent s-a produs în luna iulie, pe muntele Athos, un muncitor român fiind împușcat de un călugăr. Românul de 51 de ani lucra aici de la începutul anului, ajutându-l pe călugăr la treburile zilnice.

Nu se știe din ce motiv a avut loc evenimentul, însă românul a spus că bărbatul l-ar fi confundat cu o pisică. Nu se cunoaște nici de ce călugărul ar fi vrut să împuște animalul. Însă, românul a fost grav rănit și transportat la spitalul din Halkidiki.

ADVERTISEMENT

Mai mult, se pare că preotul l-ar fi convins pe muncitorul român să țină secret incidentul și să declare că s-a ales cu leziuni după ce a participat la o vânătoare de mistreți, precizând că glonțul ar fi ricoșat după ce preotul s-a împiedicat.

Călugărul i-a promis că dacă va respecta înțelegerea îi va plăti operația și îl la îngriji. Însă, nu s-a ținut de cuvânt. Românul a fost lăsat de izbeliște în spitalul din Grecia, fără bani și ajutor.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, a sesizat autoritățile și a mărturisit adevărul. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat. Se pare că starea românului a fost gravă. În cele din urmă, a fost transportat în România și internat la Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.

El s-a aflat în pericol de a-și pierde piciorul în care a fost împușcat, fiind supus unei operații chirugicale. De altfel, călugărul a fost prins de autorități, însă el declară că a fost un accident.

„A fost un accident. Îmi pare rău din suflet și mă căiesc pentru asta. Nu este omenesc cum s-a purtat familia lui Moș Costache, așa cum îi spuneam eu lui Costel, care îmi era ca un frate și pe care îl respectam. Nu mă așteptam la ei, păreau niște mielușei, dar au venit aici ca șacalii și au făcut spectacol. Am făcut o greșeală și o să plătesc toată viața pentru ea. Nu sunt un criminal! M-a dat peste cap ce s-a întâmplat, am plâns o săptămână.”, a declarat ălugărul Caliopie, pentru Gândul.

 

ADVERTISEMENT
Tags: