Sport

Sancțiuni dure după bătaia dintre suporteri de la partida Queretaro – Atlas!

Fotbalul din Mexic trăiește una dintre cele mai triste zile din istorie, după ce suporterii echipelor Queretaro și Atlas s-au luat la bătaie pe stadion în timpul partidei.
08.03.2022 | 22:30
Sanctiuni dure dupa bataia dintre suporteri de la partida Queretaro  Atlas
Fotbalul din Mexic trăiește una dintre cele mai triste zile din istorie, după ce suporterii echipelor Queretaro și Atlas s-au luat la bătaie pe stadion în timpul partidei. Sursă foto: mayacomunicacion.com.mx
ADVERTISEMENT
08-03-2022
20:30

Sancțiuni dure după bătaia dintre suporteri de la partida Queretaro - Atlas

Federația Mexicană de Fotbal a decis ca meciul cu pricina, care a avut loc duminică, să fie pierdut de Queretaro, la „masa verde”, cu scorul de 0-3. Totodată, Queretaro va disputa timp de un an meciurile de acasă fără spectatori.

În plus, facțiunile de suporteri ale celor de la Queretaro nu vor mai putea participa, la meciurile de acasă ale echipei favorite, timp de trei ani. De asemenea, nu vor putea merge la nicio altă partidă din prima ligă mexicană, timp de un an.

Queretaro a primit și o amendă în valoare de 1,5 milioane de pesoși mexicani (peste 60.000 de euro). Iar patronatul clubului a primit o interdicție de cinci în fotbalul mexican, ceea ce înseamnă că Queretaro va trebui vândută.

Cât despre facțiunile de suporteri de la Atlas, nu vor putea participa, la meciurile din deplasare ale echipei favorite, timp de șase luni.

Inclusiv cinci oficiali, care au participat la meciul respectiv, au fost suspendați.

Lupta dintre facțiunile dure ale fanilor celor două formații s-a declanșat în minutul 61, în momentul în care oaspeții conduceau cu scorul de 1-0.

Suporterii s-au bătut la un meci în Mexic

Mai mulți suporteri ai echipelor Queretaro și Atlas s-au luat la bătaie în timpul meciului din etapa a 9-a a campionatului Mexicului, iar autoritățile anunță că incidentele s-au soldat cu 22 de răniți, dintre care doi sunt în stare gravă la spital.

ADVERTISEMENT

”În legătură cu evenimentele înregistrate sâmbătă după-amiază pe stadionul Corregidora, până în prezent nu există sesizări de persoane decedate. Sunt 22 de răniți, nouă dintre aceștia au fost transferați la Spitalul General, iar doi sunt în stare gravă”, anunțat Coordonarea Protecției Civile de Stat, conform Marca.

Imaginile apărute pe rețelele de socializare arată o bătaie de neînchipuit între fanii celor două formații, iar pe unul dintre videoclipuri se vede cum un suporter dezbrăcat și întins la pământ este lovit cu bestialiate de mai mulți rivali.

ADVERTISEMENT

Forțele de ordine, copleșite de numărul mare de fani implicați în scandal

În momentul începerii luptelor în tribune, arbitrul Fernando Guerrero a decis să oprească meciul și să trimită jucătorii la cabine. O parte din fotbaliști au rămas în zona băncilor de rezerve încercând să-i liniștească pe fanii turbulenți, însă fără succes.

Oamenii de ordine au fost copleșiți de numărul mare de persoane implicate în incident și care aruncau obiecte și petarde și distrugeau scaune. Majoritatea spectatorilor, temându-se de cei mai radicali suporteri, au fost nevoiți să coboare pe terenul de joc pentru a se proteja, dar conflictul a scăpat de sub control.

ADVERTISEMENT

”Inadmisibil și regretabil ce s-a întâmplat pe stadionul Corregidora din Queretaro. Vor fi pedepsiți exemplar cei responsabili pentru lipsa de securitate din stadion. Siguranța jucătorilor și suporterilor noștri este o prioritate”, a scris Mike Arriola , președintele ligii mexicane, pe contul de Twitter.

Guvernatorul cere măsuri exemplare

Guvernatorul statului Queretaro, Mauricio Kuri, a postat și el un mesaj pe rețelele de socializare în care cere ca vinovații să își asume responsabilitatea pentru faptele petrecute pe stadion și ca legea să fie aplicată împotriva agresorilor.

ADVERTISEMENT

”Condamn ferm violențele de astăzi de pe stadionul Corregidora. Firma de pază și instituțiile trebuie să răspundă pentru aceste fapte. Am dat instrucțiuni ca legea să fie aplicată cu toate consecințele ei”, a notat politicianul.

Majoritatea echipelor din Mexic au condamnat cu fermitate evenimentele și și-au exprimat solidaritatea față de răniți, în timp ce pe rețelele de socializare circulă videoclipuri din diferite unghiuri care insinuează că răniții sunt cu mult peste cei 22 anunțați de autorități și că unii chiar ar putea să moară.

ADVERTISEMENT