În ultimii ani, o femeie din Suceava s-a ”afirmat” prin mai multe tâlhării produse pe raza județului din nord-estul țării. Pe numele ei Maria Belei, aceasta aplica o tactică specială prin care își ademenea victimele.
Potrivit presei locale, în 2013, femeia în cauză comitea o primă faptă în Suceava. Anchetatorii spun că la vremea respectivă femeia îşi racola victimele din anunţurile matrimoniale, le adormea cu tot felul de somnifere şi sedative, după care le lua toate bunurile de valoare şi dispărea.
MonitorulSv notează că femeia a fost condamnată de mai multe ori la închisoare, fiind trimisă la penitenciar de şase ori pentru acest gen de tâlhărie.
Aceasta a primit 12 ani de închisoare, însă fiind trecută de vârsta de 60 de ani, a beneficiat de posibilitatea de a executa doar o treime din pedeapsă.
De îndată ce a ieșit de după gratii, bătrâna și-a reluat activitatea infracțională. În octombrie 2020, femeia a tâlhărit o vârstnică de 89 de ani. A aplicat metoda care a consacrat-o.
Iată cum a acționat infractoarea din Suceava, conform procurorilor:
”La data de 21 octombrie 2020, ora 11.00, fiind în imobilul persoanei vătămate G.E., în vârstă de 89 de ani, situat în municipiul Suceava, persoană de care avea grijă de trei zile, a servit-o pe aceasta cu o cafea în care i-a pus o substanță narcotică ce conținea diazepam, împrejurare în care persoana vătămată a adormit profund timp de aproximativ trei ore şi, profitând de aceasta, a sustras bani dintr-o poșetă ce era pe un fotoliu din sufrageria imobilului, precum și mai multe bijuterii din aur din buzunarul unui palton, acţiuni prin care a produs un prejudiciu prejudiciu în valoare de 6.750 lei, care nu a fost recuperat până în prezent”.
Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava anunță că au finalizat cercetările în cauza menţionată.
”S-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv în altă cauză, a inculpatei B.M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de de tâlhărie calificată, reţinându-se că inculpata B.M. nu se află la primul contact cu legea penală, aceasta săvârşind fapta din prezenta cauză în stare de recidivă postcondamnatorie.
Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.