News

Ieșean condamnat după ce a tâlhărit o femeie de două ori în câteva minute. Ce a reușit să fure bărbatul de 57 de ani

Un bărbat de 57 de ani din Iași a fost condamnat după ce a tâlhărit o femeie de două ori în câteva minute. Ce a reușit bărbatul să sustragă de la victima sa.
10.05.2022 | 08:15
Iesean condamnat dupa ce a talharit o femeie de doua ori in cateva minute Ce a reusit sa fure barbatul de 57 de ani
Un bărbat de 57 de ani din Iași, condamnat pentru furtul unui telefon în plină stradă. Cum a acționat acesta. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O tâlhărie raportată în august anul trecut i-a adus o condamnare de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare unui bărbat de 57 de ani din Iași.

Un bărbat de 57 de ani din Iași, condamnat pentru furtul unui telefon în plină stradă. Cum a acționat acesta

În decurs de doar câteva minute, acesta a tâlhărit de două ori o femeie din Iași în plină stradă.

ADVERTISEMENT

Cum s-au petrecut faptele. Conform presei locale, victima bărbatului plecase de acasă pentru a-şi cumpăra un bilet la loto.

După ce a ieșit din agenție, femeia a plecat pe jos spre casă. La un moment dat, aceasta a început să citească ceva pe ecranul telefonului mobil.

ADVERTISEMENT

Din acest moment, în scenă a intrat infractorul. Aflat în spatele ei, acesta s-a apropiat în fugă şi a încercat să-i smulgă telefonul din mână. Cum femeia a opus rezistenţă, bărbatul a abandonat tentativa, părând că a renunţat definitiv la plan.

Din păcate pentru femeie, acesta a continuat să o supravegheze de la distanţă. A urmat o nouă ofensivă. Acest al doilea atacat i-a adus succesul infractorului, reuşind să fure din mâinile femeii telefonul, un Samsung Galaxy J6, scrie Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

”Marea captură” a bărbatului, amanetată cu 150 de lei

Ulterior, la circa două săptămâni după tâlhărie, hoţul a amanetat telefonul mobil contra sumei deloc impresionante de 150 de lei.

Acest lucru, riscarea libertății pentru o sumă atât de mică de bai, i-a nedumerit pe judecătorii care s-au ocupat de acest caz.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că bărbatul avea 57 de ani, era însurat, lucra în construcţii şi nu avea antecedente penale. Așadar, aparent, absolut niciun motiv pentru a recurge la un asemenea gest.

Recunoaşterea faptei sale, precum și despăgubirea victimei cu suma de 600 de lei i-au adus bărbatului o pedeapsă destul de uşoară. Recent, el a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Iași la 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendare.

ADVERTISEMENT
Tags: