News

Bătrânică de 91 de ani, dispusă să renunțe la mâncare din cauza facturilor: ”O zi mâncăm, una nu”

O bătrânică de 91 de ani din Câmpulung Moldovenesc ia măsuri disperate din cauza facturilor uriașe. Aceasta spune că e dispusă să renunțe la mâncare pentru a face economie la bani.
11.01.2022 | 20:34
Batranica de 91 de ani dispusa sa renunte la mancare din cauza facturilor O zi mancam una nu
ADVERTISEMENT

Facturile uriașe pe care tot mai mulți români le primesc de la furnizorii de electricitate și gaze naturale aduc și măsuri de-a dreptul disperate în rândul cetățenilor.

Bunica Elena, o femeie de 91 de ani care locuiește în Câmpulung Moldovenesc stă în frig de zile bune pentru a economisi bani pentru plata cheltuielilor cu încălzirea.

ADVERTISEMENT

Facturile uriașe la căldură aduc măsuri disperate. Bătrânică de 91 de ani, dispusă să renunțe la mâncare

Numai pentru ultima lună, factura primită de vârstnică se ridică la suma de 900 de lei. E vorba de foarte mulți bani pentru o persoană cu un venit lunar de 1.800 de lei.

Peste mai puțin de o săptămână, bunica Elena Bunica va împlini 91 de ani. Va avea parte de o sărbătoare tristă, într-o atmosferă rece. La propriu.

ADVERTISEMENT

Femeia are acum în casă doar 17 grade, și asta pentru că factura de luna trecută e jumătate din pensia ei. Până în prezent, bătrân și nepoata ei, alături de care locuiește, se încălzeau cu ajutorul sobelor. Au fost convinse de vecini să renunțe pentru a nu fi nevoite să mai care lemne.

Au trecut pe centrală cu gaz, iar acest pas a însemnat o explozie a cheltuielilor, scrie Antena 3. Familia a semnat contractul cu furnizorul la un preţ foarte ridicat: 8,30 de lei pe megawatt. Și astfel, factura pentru ultima lună a ajuns la aproape 900 de lei.

ADVERTISEMENT

Femeia din Câmpulung Moldovenesc: ”Nu dorm noaptea și mă gândesc de unde scot atâția bani”

Pentru pensionara din Câmpulung Moldovenesc, această perioadă este una extrem de dificilă. Pe lângă cheltuielile cu încălzirea, aceasta are de dat sute de lei și pe medicamente.

După 30 de ani de muncă, în loc să aibă parte de o viață liniștită, aceasta trece prin clipe dificile și stresante.

ADVERTISEMENT

”Stau și mă gândesc și nu dorm toată noaptea și mă gândesc de unde scot atâţia bani. O zi mâncăm, una nu”, a spus bătrâna, conform postului de știri citat.

Pentru a face economie la plata facturii la gaz, în casa femeii se stă la temperaturi scăzute. În ultimele zile, termostatul centralei a fost reglat pe temperaturi mici. Niciodată acesta nu indică mai multe de 17-18 grade.

Între timp, autoritățile recunosc eșecul în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi o serie de noi măsuri venite în sprijinul consumatorilor afectaţi de scumpirea energiei, precizând că facturile vor fi recalculate şi nu se vor percepe penalităţi.

”Pentru garantarea eficienţei măsurilor de protecţie a cetăţenilor – consumatori casnici -, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi NU vor fi purtătoare de penalităţi”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia