News

Bătut măr de casier după ce a vrut să jefuiască o casă de schimb valutar! Bihoreanul a ajuns pe mâna Poliției

02.10.2019 | 16:39
Batut mar de casier dupa ce a vrut sa jefuiasca o casa de schimb valutar Bihoreanul a ajuns pe mana Politiei
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost bătut măr de un casier după ce a vrut să jefuiască o casă de amanet! Incidentul a avut loc sâmbătă, dar a fost dat publicităţii abia miercuri. În altercație a fost implicat un bărbat din Oradea, în vârstă de 31 de ani care, potrivit poliţiştilor, a intrat în casa de schimb valutar de la marginea oraşului cu un spray lacrimogen şi având faţa acoperită. După ce l-ar fi lovit pe casierul firmei, bărbatul ar fi furat 110.800 de lei şi 250 de euro, iar apoi a fugit.

Bătut măr de casier după ce a vrut să jefuiască o casă de amanet!

Bărbatul, pe numele lui Lakatos Suraj, în vârstă de 31 ani a zis că va da lovitura vieții dacă fură din agenția de pe Calea Borşului, la ieşirea din Oradea spre punctul de trecere a frontierei Borş. Cu un ciorap de damă tras peste cap, pe post de cagulă şi cu un spray iritant în mână individul a forţat uşa de acces spre casierie. Inițial l-a scos pe casier din birou şi l-a trântit pe jos, apoi a început să-şi îndese teancurile de bani găsite în sertar în buzunare şi pulover.

ADVERTISEMENT

Din imaginile surprinse de camera de supraveghere a firmei se vade graba cu care tâlharul îşi umple puloverul cu bani, cum îi scapă pe jos şi apoi fuge. Mișcare proastă pentru că bărbatul a fost prins la câteva minute de la comiterea faptei. Nu era prea departe de casa de schimb valutar. Culmea, a făcut-o chiar casierul care a fugit după el şi câţiva trecători care l-au imobilizat până la sosirea poliţiştilor.

Bătut măr de casier după ce a vrut să jefuiască o casă de amanet! Hoț
Bărbatul a furat cât a apucat după care a fugit. Sursa foto – facebook

Bihoreanul a ajuns pe mâna Poliției

Potrivit IPJ Bihor, orădeanul a fost rănit serios în timp ce se împotrivea să-i restituie angajatului firmei banii furaţi. Adică, mai pe românește, a fost bătut zdravăn. Acum, pentru vindecarea leziunilor suferite are nevoie de îngrijiri medicale timp de şapte zile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, bărbatul a ajuns la spital în urma altercaţiei, unde a rămas până luni.

ADVERTISEMENT

Atunci a fost preluat de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea şi reţinut pentru 24 de ore. Marţi, Lakatos Suraj a fost audiat de procurori şi, apoi, prezentat la Judecătoria Oradea. Acum pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzaţia de tâlhărie calificată. Întreaga sumă sustrasă de la casa de schimb valutar a fost recuperată