Life

Băutura banală care e mai tare decât cafeaua. Se consumă dimineața, pe stomacul gol și activează organismul

O băutură banală e mai tare decât cafeaua. Se consumă dimineața, pe stomacul gol și ne activează organismul în doar câteva momente.
15.11.2023 | 15:23
Bautura banala care e mai tare decat cafeaua Se consuma dimineata pe stomacul gol si activeaza organismul
Băutura banală care e mai tare decât cafeaua. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Profesor dr. Ștefan Voicu, expert în bio-chimie, prezintă băutura banală care e mai tare decât cafeaua. Trebuie consumată neapărat dimineața, pe stomacul gol și ne activează organismul.

Băutura banală care e mai tare decât cafeaua

Cei mai mulți români își încep dimineața cu o cană de cafea fierbinte. Această băutură aduce numeroase beneficii organismului nostru. De asemenea, ne oferă energia de care avem nevoie întreaga zi.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea poate însă să consume cafea. De asemenea, este recomandat să fim atenți și la cantitatea pe care alegem să o consumăm în fiecare zi. Dacă vrei însă să înlocuiești cafeaua, află că există soluții.

Profesorul dr. Ștefan Voicu spune că o băutură banală e mai tare decât cafeaua. E nevoie de un pahar mic, dimineața, pe stomacul gol. Iar efectul ei este unul cu adevărat uimitor.

ADVERTISEMENT

Banala apă e mai tare decât cafeaua. Important este însă cum o consumăm. Atunci când este băută pe stomacul gol, apa este cheia de pornire a ficatului. Mai departe au loc niște reacții care ajung la creier.

„Apa băută pe stomacul gol este ceea ce se cheamă cheia de pornire a ficatului, îi activează reacții și, în baza acelor reacții, se descarcă o cantitate mare de glicogen, adică glucoza pe care o are sub formă de depozite, zahărul, și o trimite la creier.

ADVERTISEMENT

Acel glicogen este principalul combustibil pentru creier în totalitatea lui. Toată activitatea lui ține de oxigen și de glicogen sub forma depozitului, pe care îl face organismul în ficat”, a explicat prof. univ. dr. Ștefan Voicu, potrivit știrileprotv.ro.

Ce se întâmplă când bei ceai sau cafea dimineața

Cum funcționează cafeaua atunci când este consumată dimineața pe stomacul gol? Multe persoane optează pentru ea, sau pentru un ceai verde. Adevărul este însă că aceste două băuturi activează doar anumite părți ale creierului.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit specialistului, după o cană de cafea sau de ceai verde, creierul nostru ar putea fi chiar mai obosit. De asemenea, ulterior apare și deshidratarea. Drept urmare, este important să nu uităm de apă.

Se pare că dacă nu ne hidratăm corect, ne putem confrunta cu stări de anxietate și chiar și depresie, au demonstrat studiile. Astfel, chiar dacă bem cafea sau ceai, un pahar de apă e necesar să fie mereu lângă ele. 

„Lipsa unei cantități optime de apă duce la anxietate și acea anxietate generată de deshidratare poate să conducă la depresie, sunt studii noi în acest sens. Este un stres foarte mare, da, pentru organism. Lipsa apei este un stres foarte mare”, a mai spus profesorul, care ne recomandă să bem un pahar mic de apă pe oră.

ADVERTISEMENT