Life

Băutura care te revigorează instant. Îți dă energie maximă și te binedispune

Această băutură te revigorează instant. Îți dă energie maximă și totodată te binedispune într-un timp scurt. Despre ce este vorba?
03.03.2024 | 17:48
Bautura care te revigoreaza instant Iti da energie maxima si te binedispune
Băutura care te revigorează instant. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Această băutură te revigorează instant. Odată ce o bei, îți dă energie maximă și te binedispune. Cum funcționează? În primul rând are la bază două ingrediente pe care multe persoane le adoră.

Băutura care te revigorează instant

O băutură banală dar delicioasă te revigorează instant. Cercetătorii au efectuat un studiu în acest sens, iar rezultatele au fost unele de-a dreptul surprinzătoare. Cum a fost realizat studiul?

ADVERTISEMENT

O echipă de cercetători de la Universitatea Clarkson din New York, Universitatea din Wisconsin şi Universitatea de Ştiinţe din Oregon a studiat un grup de studenți. Fiecărei persoane în parte i-a fost testată energia înainte și după ce a consumat trei băuturi diferite.

Despre ce băuturi este vorba? Una dintre ele conținea cafeină, alta doar cacao, în timp ce a treia le conținea pe amândouă. Și nici subiecții, dar nici oamenii de știință nu au știut cărei băuturi i-au corespuns rezultatele.

ADVERTISEMENT

De abia în momentul în care testele au fost finalizate, rezultatele au fost clare. Iar cercetătorii au aflat că un amestec de cofeină și cacao poate să îmbunătățească performanța cognitivă și atenția.

Cum prepari băutura acasă

Dincolo de asta, această băutură, care te revigorează instant, reduce și nivelul de anxietate, adaugă cercetătorii, conform Business Insider. Ce presupune această băutură și cum putem să o facem acasă?

ADVERTISEMENT

Dacă respectăm cantitățile nu vom avea probleme. Băutura testată de cercetători a fost denumită CocoCaf Cocktail. Aceasta conține 70 de mg de cafeină și alte 445 de mg de cacao.

De menționat e faptul că băutura nu are nici zahăr și nici lapte. De asemenea, ea poate fi consumată fie caldă, fie rece. Cum să o prepari acasă? Adaugă treptat cantități mici de cafea, sau de ceai, peste pulberea de cacao și amestecă bine.

ADVERTISEMENT

Se pare că această băutură minune care îți dă energie maximă și te binedispune își face efectul într-o oră și jumătate. Astfel, în funcție de necesități, este bine să luăm în calcul și acest lucru astfel încât să știm când să o consumăm.

ADVERTISEMENT