Life

Fructul banal care îți schimbă starea de spirit. Te face fericit și îți dă mai multă energie

Există un fruct banal care îți schimbă starea de spirit. Nu doar că te face fericit, dar îți dă și mai multă energie întreaga zi.
13.02.2024 | 07:28
Fructul banal care iti schimba starea de spirit Te face fericit si iti da mai multa energie
Fructul banal care îți schimbă starea de spirit. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că există un fruct care îți schimbă starea de spirit și îți dă mai multă energie? Consumul său te poate fericit și de asemenea, ajută enorm creierul. Efectul se vede în doar câteva zile după ce l-ai inclus în dietă.

Fructul banal care îți schimbă starea de spirit

Fructele sunt considerate adevărate minuni ale naturii. Iar cele mai multe dintre ele au o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Sunt bogate în antioxidanți, iar dincolo de asta sunt și delicioase.

ADVERTISEMENT

Consumând fructe ne asigurăm o stare de bine, ne hidratăm și de asemenea, ne putem asigura necesarul de ”dulce”, atunci când nu vrem să consumăm ciocolată ori alte produse procesate din comerț.

Te-ai gândit însă vreodată că un banal fruct îți schimbă starea de spirit? Cercetătorii au aflat recent de beneficiile sale uimitoare. El îți poate da mai multă energie și totodată, te face și fericit.

ADVERTISEMENT

Un studiu publicat în British Journal of Nutrition arată că un consum regulat de kiwi îți schimbă starea de spirit. Efectele se văd în doar patru zile de la includerea sa în dietă, notează New York Post.

Cercetătorii spun că persoanele care consumă kiwi pot observa o îmbunătățire a sănătății mintale. Totul se datorează conținutului mare de vitamina C pe care acest fruct îl are. De altfel această vitamină schimbă starea de spirit și oferă vitalitate.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă incluzi kiwi în meniul tău zilnic o să te simți diferit. Nu doar că poți avea o stare de spirit mult mai bună, dar o să te simți și mai plin de energie, spun cercetătorii care au realizat studiul.

Kiwi oferă mai multă energie, dar și o stare de bine

“Este grozav pentru oameni să știe că mici schimbări în dieta lor, cum ar fi adăugarea de kiwi, ar putea face o diferență în modul în care se simt în fiecare zi”, a declarat Tamlin Conner, coautor al studiului, care predă psihologia la Universitatea din Otago.

ADVERTISEMENT

Cum a fost realiat acest studiu? Echipa de cercetători a făcut un experiment alimentar care a vizat 155 de adulți. Aceștia au vrut să afle dacă într-adevăr, fructele pot schimba starea de spirit a unei persoane.

Drept urmare, zilnic, timp de opt săptămâni, participanții au primit fie placebo, fie un supliment de 250 mg de vitamina C, sau două kiwi. Ulterior le-a fost cerut să își evalueze starea de spirit, calitatea somnului, dar și vitalitatea.

Rezultatul a fost că persoanele care au consumat kiwi și vitamina C au dezvăluit că se simt mult mai bine. Au fost persoane care au simțit o creștere a succesului, în timp ce altele s-au simțit mai fericite.

De altfel cei care au adăugat kiwi în meniul lor au spus că dispoziția lor a fost schimbată. Și se pare că de vină ar fi chiar cantitatea mare de vitamina C pe care acest fruct o conține, alături de alte minerale, spun cercetătorii.

ADVERTISEMENT
Tags: