Life

Băutura periculoasă pentru copii. Semnalul de alarmă tras de o mamă care a ajuns la urgență cu cel mic

Licoarea dăunătoare pentru copii. Avertismentul transmis de o femeie care și-a dus băiatul direct la spital. Ce a pățit.
03.02.2024 | 00:15
Bautura periculoasa pentru copii Semnalul de alarma tras de o mama care a ajuns la urgenta cu cel mic
Licoarea dăunătoare pentru copii. Avertismentul transmis de o femeie care și-a dus băiatul direct la spital. Ce a pățit. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Băutura periculoasă pentru copii. Semnalul de alarmă tras de o mamă care a ajuns la urgență cu cel mic care a gustat pentru prima oară această răcoritoare și care fusese consumată în sezonul cald de frații mai mari.

Licoarea dăunătoare pentru copii. Avertismentul transmis de o femeie care și-a dus băiatul direct la spital. Ce a pățit

Licoarea dăunătoare pentru copii. Avertismentul transmis de o femeie care și-a dus băiatul direct la spital. Ce a pățit micuțul la scurtă vreme după ce a luat câteva înghițituri din pahar. Se afla la cumpărături cu mama sa.

ADVERTISEMENT

Aceasta i-a cumpărat lui Angus, în vârstă de 3 ani, o băutură numită slushy, formată din gheață zdrobită și siropuri fructate, dar a trăit un adevărat coșmar. A crezut că fiul său va muri când a văzut că a căzut pe podeaua din magazin.

A cerut să meargă acasă la puțin timp după ce a băut din paharul cu lichidul de culoare roșiatică, dar a ajuns pe mâinile doctorilor. Simptomele copilului nu s-au oprit aici pentru că a început să geamă de durere și să își dea ochii peste cap.

ADVERTISEMENT

„Am crezut că a căzut pe podea din cauza unei crize de furie. Dar când m-am uitat ochii lui erau în spatele capului și făcea o convulsie. A rămas moale. Am început să țip: «Cineva să-mi aducă o ambulanță!».

Am crezut că l-am pierdut. Corpul lui devenise rece ca piatra”, a povestit femeia pentru publicația New York Post. Angus a fost preluat de echipele de paramedici care au sosit în timp record la fața locului.

ADVERTISEMENT
Slushy, băutura cu gheață și arome
Așa arată slushy, băutura cu gheață și arome. Sursa foto: freepik.com

Ce conține, de fapt, această băutură cu gheață

Angus a fost transportat de urgență la Spitalul pentru Copii din Glasgow, unde s-a aflat în stare de inconștiență vreme de 2 ore. Nimic nu avea să prevestească tragedia care a fost la un pas să se producă, susține mama băiatului.

Medicii care i-au salvat viața micuțului au dezvăluit ce conține, de fapt, această băutură cu gheață care este adorată de toți copiii. Doctorii au descoperit că nivelurile de zahăr din sânge băiatului scăzuseră semnificativ.

ADVERTISEMENT

În plus, cadrele medicale au mai transmis că slushy-ul a cauzat o toxicitate cu glicerol în organismul copilului. Intoxicarea cu glicerol poate provoca șoc, hipoglicemie și pierderea conștiinței, arată cercetările.

Mai poate duce la vărsături, migrene, sete și probleme de tranzit intestinal. Specialiștii spun că glicerolul este un lichid siropos, un alcool produs prin hidroliza trigliceridelor sau ca produs secundar în timpul fabricării săpunului și biodieselului.

Societatea Americană de Chimie arată că această compunere simplă are un gust dulce și poate fi folosită ca conservant alimentar sau îndulcitor. Substanța chimică se mai găsește în gumă și produse de înfrumusețare, cum ar fi mascara.

ADVERTISEMENT
Tags: