Life

Băutura naturală pe care românii o consumă dimineața care face mai mult rău decât bine. Mulți o consideră sănătoasă fără să știe ce efect are, de fapt

Licoarea care este băută zilnic de mulți români, dar care nu este benefică. Ce se întâmplă, în realitate, în organismul uman.
27.01.2024 | 13:20
Bautura naturala pe care romanii o consuma dimineata care face mai mult rau decat bine Multi o considera sanatoasa fara sa stie ce efect are de fapt
Licoarea care este băută zilnic de mulți români, dar care nu este benefică. Ce se întâmplă, în realitate, în organismul uman. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Băutura naturală pe care românii o consumă dimineața care face mai mult rău decât bine. Mulți o consideră sănătoasă fără să știe ce efect are, de fapt. Medicii nutriționiști din lumea întreagă nu o recomandă absolut deloc.

Licoarea care este băută zilnic de mulți români, dar care nu este benefică. Ce se întâmplă, în realitate, în organismul uman

Licoarea din fructe proaspete băută zilnic de români, dar care nu este benefică. Ce se întâmplă, în realitate, în organism la scurtă vreme după ce este consumată. Băutura are un conținut foarte mare de zahăr și constă în sucul de portocale, susțin specialiștii.

ADVERTISEMENT

Aceștia mai dezvăluie că poate aduce mai multe kilograme în plus, dar și alte probleme de sănătate. Fresh-ul poate duce la apariţia unor boli neplăcute, cum ar fi: diabet, obezitate sau diverse probleme la inimă.

Un singur pahar din această băutură este echivalent cu 3 portocale. Acesta este motivul pentru care medicii în nutriţie şi diabet se întreabă cine poate consuma 3 citrice într-un singur minut, atât cât durează consumul de suc.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, specialiștii mai atrag atenția și asupra faptului că cantitatea de zahăr care se dizolvă în sânge în cazul unui suc de portocale este mult mai mare şi mai rapidă decât consumul fructului în stare solidă.

Sucul de portocale și efectele negative din organism

Sucul de portocale a fost analizat și de Mihaela Bilic, cunoscută drept „nutriționistul vedetelor”. Specialistul a explicat pe social media care sunt efectele negative pe care le are consumul acestei băuturi în organism.

ADVERTISEMENT

Vedeta îi sfătuiește pe oameni să mănânce fructe proaspete, nicidecum transformate în fresh, pentru că creierul uman uită să numere caloriile și în felul acesta cantitatea de fructoză care se absoarbe este foarte mare.

„Am mai spus-o, dar o repet: fructele se mestecă, nu se beau cu paiul. Mâncați portocala ca atare, cu tot cu pulpă! Atunci când mestecăm, capul nostru înțelege că am mâncat, însă când bem un lichid, el crede că e apă și uită să numere caloriile.

ADVERTISEMENT

Așa că renunțați la fresh. În plus, ne ia mai mult timp să mestecăm portocala și cantitatea de fructoză care se absoarbe e mai mică”, a dezvăluit Mihaela Bilic în urmă cu ceva vreme, notează playtech.ro.

ADVERTISEMENT