News

Beatrice Mahler, previziune sumbră a numărului de infectări. Număr uriaș de cazuri noi în luna octombrie

Beatrice Mahler consideră că numărul de cazuri Covid-19 se va dubla la numai două săptămâni de la începerea școlii.
12.09.2021 | 19:58
Beatrice Mahler, previziune sumbră a numărului de infectări. Număr uriaș de cazuri noi în luna octombrie
Beatrice Mahler, previziune sumbră a numărul de infectări.Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler a declarat că valul patru al pandemiei va fi unul complicat. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală se așteaptă la un număr uriaș de infectări în octombrie.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val.

Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat Beatrice Mahler, la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler: ”Octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”

Medicul Institutul Marius Nasta se așteaptă ca după începerea școlilor, numărul de cazuri zilnice se se dubleze.

Totodată, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală estimează 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în octombrie.

ADVERTISEMENT

„Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră și cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a mai spus medicul pneumolog, citat de Mediafax.

Profilul pacienților internați la spital în valul 4. Ce spune Beatrice Mahler

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” spune că în acest moment pacienții că pacienții ajung mai repede la ATI, iar simptomele din acest val sunt mult mai severe.

ADVERTISEMENT

„Vedem că tot mai mulți tineri sunt bolnavi. În terapie intensivă avem șapte pacienți, iar din cei șapte cinci sunt intubați.

Avem o severitate a manifestărilor, o evoluție mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienților care se internează”, a declarat Beatrice Mahler.

ADVERTISEMENT

România a înregistrat peste 2.000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Numărul persoanelor ajunse la ATI este în creștere. Grupul de comunicare Strategică a transmis că 600 de pacienți Covid sunt la terapie intensivă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri