Sport

Cine sunt cele mai sexy sportive de la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022! Foto

La JO de iarnă Beijing 2022 primele ierarhii oficiale le vom cunoaște zilele următoare, după startul oficial, prevăzut pentru mâine, ora 14 a României. Avem însă deja un top: cele mai sexy sportive.
05.02.2022 | 14:30
Cine sunt cele mai sexy sportive de la Jocurile Olimpice de iarna Beijing 2022 Foto
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 încep pe 4 februarie și se vor încheia pe 20 februarie. Iar Ceremonia de deschidere a avut loc vineri, 4 februarie.

Întrecerile au debutat deja, conform programului oficial. Dar cele dintâi medalii se vor decerna de sâmbătă încolo. Și vom avea parte de 109 de seturi, la 15 discipline. Cu șapte mai multe decât la precedenta ediție PyeongChang 2018. Topurile deja au început să apară.

ADVERTISEMENT

Beijing 2022, un record pentru prezențele feminine

Din punctul de vedere al egalității de gen, Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 vor fi cele mai echilibrate din istorie. Potrivit CIO, 45,4% dintre sportivi sunt femei, care vor concura la 46 de probe.

Vorbim despre un record absolut. Să notăm că la ediția trecută, PyeongChang 2018, derulată tot în Asia, dar în Coreea de Sud, procentul era de numai 41%.

ADVERTISEMENT

De Coubertin a militat pentru interzicerea participării sportivelor

Fără îndoială, Beijing 2022 reprezintă un pas important. Mai cu seamă dacă privim în urmă. Ediția din 1924, desfășurată la Chamonix, a fost prima la care femeile au avut voie să participe.

Erau 11 sportive din 250 de concurenți. Și li s-a permis să concureze doar la patinaj artistic. Oricum era o concesie. Căci la acea vreme opinia generală era că sporturile de iarnă erau mult prea periculoase pentru femei.

ADVERTISEMENT

O părere susținută de baronul Pierre de Coubertin, cel care este supranumit ”părintele Jocurilor Olimpice moderne”. Acesta spunea că ”femeile au o singură sarcină [la Jocurile Olimpice], rolul de a încununa câștigătorul”.

Pentru a continua: ”participarea femeilor trebuie să fie absolut interzisă. Este indecent ca spectatorii să fie expuși riscului de a vedea corpul unei femei zdrobit în fața ochilor lor”.

ADVERTISEMENT

În 1964, femeilor li s-a permis să concureze pentru prima dată la sanie. La hochei pe gheață începând cu Nagano 1998. La bob la Salt Lake 2002, iar la sărituri cu schiurile la Soci 2014.

Iar acum, spuneam, la Beijing 2022, se vor întrece la 46 de probe. Iar combinata nordică a rămas singurul sport olimpic, de vară sau iarnă, la care participă doar bărbații.

Topul celor mai sexy sportive de la JO de iarnă Beijing 2022

Spuneam că avem de-a face deja cu o primă ierarhie. Cea a celor mai sexy sportive de la Beijing 2022, realizată de VBETNEWS. Desigur, una subiectivă, dată fiind tema.

Cu siguranță, până la terminarea întrecerii vor apărea și altele. Mai cu seamă că jurnaliștii amintiți au folosit cu precădere nume care sunt deja în prim-plan. Iar zonele de concurs și satul olimpic ar putea oferi și alte surprize. Până atunci însă, să aruncăm un ochi pe propunerile din acest top.

Jutta Leerdam – Olanda, patinaj viteză

La 23 de ani este deja multiplă medaliată europeană și mondială în probele de patinaj viteză sprint. Și este una dintre marile favorite la aur la Beijing 2022.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Iar alături de prietenul său, Koen Verweij, deja medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, și-a făcut și propria echipă de patinaj viteză.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Desigur, o altă propunere poate să fie și colega sa, Irene Schouten, multiplă campioană europeană şi mondială. În plus, sportiva de 29 de ani a obţinut medalia de bronz, la JO de iarnă din 2018, la proba start în masă de la patinaj viteză.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irene Schouten (@ireneschouten1)

Ori o alta, Suzanne Schulting. În vârstă de 24 de ani, sportiva din Olanda a câştigat medalia de aur la ediţia din 2018 la patinaj viteză 1.000 de metri şi bronzul la patinaj viteză ştafetă 3.000 de metri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SUZANNE (@suzanneschulting)

Chloe Kim – SUA, snowboarding

Schimbăm disciplina, trecem la snowboarding, dar avem de-a face cu o altă candidată la aur la Beijing 2022.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloe Kim (@chloekim)

La 21 de ani, Chloe Kim a reușit deja această performanță, la PyeongChang 2018. După ce la Lillehammer 2016 devenea campioană olimpică de tineret.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloe Kim (@chloekim)

Mikaela Shiffrin – SUA, schi alpin

Și tot din SUA vine și Mikaela Shiffrin. A fost cea mai tânără campioană olimpică din istorie la slalom, la 18 ani și 345 de zile. Și, de asemenea, este și primul schior – masculin sau feminin – cu victorii în toate cele șase discipline ale Cupei Mondiale.

A câștigat de trei ori Cupa Mondială la general, de șase ori la slalom, disciplină în care a mai luat și patru titluri mondiale. Deține recordul SUA la numărul de medalii la CM și luptă să devină și recordmană țării sale în ceea ce privește aurul olimpic.

Sarah Nurse – Canada, hochei

Scriam recent în FANATIK despre cele mai puternice femei din hocheiul nord-american. Ei bine, între ele se va regăsi, desigur, și Sarah Nurse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Nurse (@nursey16)

Visează la titlul olimpic, dar, în plus, este și un promotor al diversității în hochei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Nurse (@nursey16)

Elizaveta Tuktamysheva – Rusia, patinaj artistic

Rusoaica visează la gloria olimpică la Beijing 2022. Pentru a-și încununa cariera, după ce a câştigat titlul mondial, în 2015, la Shanghai, şi medalia de aur la Europenele din acelaşi an, la Stockholm.

Dacă va reuși sau nu, vom vedea. Este cert însă că a șocat întreaga lume atunci când a dansat pe melodia ”Toxic” a lui Britney Spears. Cu o prestație amintind de un număr de striptease.

 

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Amenzi pentru mașina vândută. Ce pot face foștii proprietari
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților