ADVERTISEMENT
News

Belgia a încadrat România în zona roșie. Ce trebuie să facă românii care ajung în această zonă

Autor: Ana Mirea | 26.08.2020 | 23:08
Belgia a încadrat România în zona roșie. Ce trebuie să facă românii care ajung în această zonă
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile din Belgia au încadrat teritoriul României în zona roșie, astfel că persoanele care ajung în această zonă sunt obligate să intre în autoizolare și să facă un test PCR pentru depistarea noului coronavirus.Foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile din Belgia au încadrat teritoriul României în zona roșie, astfel că persoanele care ajung în această zonă sunt obligate să intre în autoizolare și să facă un test PCR pentru depistarea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

“În continuarea informaţiilor referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile belgiene au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând cu data de 26 august a.c., întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roşie. Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din orice regiune a României trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19, după sosirea în această ţară”, a transmis, miercuri seară, MAE, preluat de Adevărul.

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în țară. Turiștii vor trebui să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea.

ADVERTISEMENT

România a fost inclusă pe lista zonelor roșii ale Regatului Belgiei

MAE reamintește persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autoritățile belgiene recomandă să se adreseze medicului pentru a efectua testarea și autoizolarea la domiciliu.

Persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore, precum și persoanele a căror deplasare în afara granițelor belgiene nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului. Călătoriile în scopul tranzitului sunt și ele exceptate de completarea formularului.

ADVERTISEMENT

Conform autorităților belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale.

Miniserul Afacerilor Externe spune că, începând din 1 august, toate persoanele care intră în Belgia sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior sosirii formularul Passenger Locator Form.

ADVERTISEMENT

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles. De asemenea, românii care se confruntă cu o situație dificilă, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51902, http://bruxelles.mae.ro/, https://www.mae.ro/ şi https://diplomatie.belgium.be/en.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!