ADVERTISEMENT
News

Belgia a revizuit numărul morților de Covid-19 în momentul în care se apropia de 10.000 de decese. Cum au explicat belgienii decizia

Autor: Flaviu Popa | 26.08.2020 | 21:46
Belgia a revizuit numărul morților de Covid-19 în momentul în care se apropia de 10.000 de decese. Cum au explicat belgienii decizia
Belgienii au revizuit numărul de decese. Foto: Hepta

Belgia a decis să revizuiască bilanțul deceselor înregistrate în rândul persoanelor infectate cu Covid-19, înainte de a ajunge la 10.000 de persoane decedate.

ADVERTISEMENT

Numărul total al morților provocate de Covid-19 a scăzut cu 121, astfel că lumea se întreabă cât de corecte sunt datele prezentate până acum de belgieni.

Autoritățile din domeniul sanitar au descoperit multe nereguli în raportarea deceselor, în special din regiunea nordică a Flandrei.

ADVERTISEMENT

Belgia a revizuit numărul de morți din cauza Covid-19, din cauza unor erori

Se pare că victimele erau înregistrate, eronat, de două ori, în timp ce alte persoane declarate moarte din cauza Covid-19 nici măcar nu aveau boala.

Așadar, numărul total al morților din Belgia a scăzut cu 121 și a ajuns la 9.878 de decese, de la 9.999 de decese.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie a rezolvat din pix, la rândul ei, situația deceselor, după ce Guvernul a șters 5.000 de decese din statistici după ce a adoptat o nouă metodă de a ține evidența victimelor.

Potrivit Mediafax, Belgia se află în topul țărilor care au cele mai multe morți puse pe seama Covid-19, rata de mortalitate fiind extrem de ridicată în special în centrele pentru îngrijirea vârstnicilor.

ADVERTISEMENT

Expertul belgian Steven Van Gucht a explicat că țara a fost lovită puternic de boală, însă situația nu este atât de dramatică precum cea din Spania sau Marea Britanie.

Media zilnică a îmbolnăvirilor din Belgia a atins 490 pe zi în perioada 16-22 august, majoritatea noilor îmbolnăviri fiind consecința concediilor și călătoriilor din această vară.

ADVERTISEMENT

Cel mai greu examen pe care Belgia îl va susține în următoarele săptămâni va fi reprezentat de redeschiderea școlilor, moment în care numărul de infecții ar trebui să crească.

Belgia se află pe locul 37 mondial în topul infectărilor cu noul coronavirus, cu 82.447 de cazuri înregistrate la o populație de aproape 12 milioane de locuitori. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 85 de oameni, în stare gravă, în timp ce 18.291 de persoane s-au recuperat după ce au fost infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!