Sport

Beție uluitoare la un hipodrom din Australia. Imagini ireale de la Melbourne Cup

Melbourne Cup este una dintre cele mai importante competiții hipice din Australia, dar în acest an a fost și un prilej de beție cruntă pentru spectatorii prezenți la hipodrom.
11.11.2023 | 12:22
Melbourne Cup este una dintre cele mai importante competiții hipice din Australia, dar în acest an a fost și un prilej de beție cruntă pentru spectatorii prezenți la hipodrom. Sursă foto: thesun.co.uk
ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat pe 7 noiembrie pe hipodromul Flemington din statul australian Victoria. La competiție au fost prezenți aproximativ 85.000 de spectatori, iar majoritatea dintre ei au ajuns într-o stare avansată de ebrietate.

Un celebru hipodrom din Australia, gazda unei beții de pomină

Supranumită ”cursa care oprește o națiune”, Melbourne Cup a fost de această dată un motiv bun pentru o beție cruntă la care au luat parte mare parte din spectatorii prezenți pe celebrul hipodrom din Australia.

ADVERTISEMENT

Și asta pentru că începând din 7 noiembrie, ziua marii întreceri hipice, beția publică a fost dezincriminată în Victoria. Singurul stat australian în care beția publică a rămas infracțiune este Queensland.

În urma acestei decizii, zeci de mii de oameni au sărbătorit cu alcool din abundență victoria jockey-ului Mark Zahra pe calul ”Without A Fight”. Iar imaginile de la eveniment au devenit imediat virale.

ADVERTISEMENT

Fotografii cu oameni căzuți pe jos din cauza consumului exagerat de băuturi alcoolice, cu alții dansând în picioarele goale sau cu alții răpuși de licorile consumate și care au adormit direct pe iarba verde a hipodromului.

Poliția nu a mai intervenit în cazul oamenilor beți

O femeie și-a pierdut complet controlul, a căzut pe spate cu scaunul și s-a izbit de pământ, dar a reușit să-și păstreze băutura în mâini. Totul sub privirile prietenilor ei care însă nu au putut ajuta pentru că nici ei nu se aflau într-o stare mai bună.

ADVERTISEMENT

Un alt tip a căzut și el cu scaunul pe spate și a fost foarte aproape de a se lovi cu capul de o grămadă de cutii și sticle goale. Imaginile mai arată că în urma acestei petreceri de pomină a rămas o mizerie de nedescris.

Poliția a fost prezentă în număr mare la hipodromul Flemington, însă nu a intervenit decât în cazuri de forță majoră. Și atunci când a părut că o persoană a ajuns într-o stare de ebrietate mult prea avansată a fost îndrumată către serviciul public medical prezent la fața locului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, dacă persoana respectivă refuza ajutorul și nu prezenta un risc pentru alții, poliția nu a mai intervenit. Totuși, a fi beat în public nu înseamnă că cineva poate comite orice altă infracțiune. Forțele de ordine au avut încă autoritatea de a aresta oameni pentru alte infracțiuni cum ar fi agresiune, vandalism sau siguranță publică.

În plus, poliția a avut posturi de testare a consumului de droguri și alcool în jurul hipodromului și în zonele cu risc ridicat pentru a detecta șoferii cu probleme și pentru a se asigura că toată lumea ajunge acasă în siguranță.

ADVERTISEMENT