Sporturi

Bianca Andreescu a anunțat când va veni în România! ”Mi-e dor, îmi place mult acolo”

18.01.2019 | 15:46
Bianca Andreescu a anuntat cand va veni in Romania Mie dor imi place mult acolo

Jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu a fost eliminată în turul doi la Australian Open 2019 și a anunțat când va veni în România. Născută în Canada din părinți români, tânăra de 18 ani nu se aștepta să aibă atâta susținere din partea suporterilor din România.

”Wow, e incredibil, sunt uluită. Nu credeam să mi se întâmple asta din România. Să fiu atât de iubită de români. Jumătate dintre încurajări le primesc din România, iar jumătatea cealaltă din Canada. Românii sunt însă mai pasionaţi de tenis şi mai pătimaşi. Căldura lor se simte mai mult. Pentru mine e minunat să am două ţări alături de mine”, a declarat sportiva pentru Adevărul.

Bianca Andreescu în timpul meciului pierdut cu Anastasija Sevastova, în turul doi la Australian Open 2019
Bianca Andreescu în timpul meciului pierdut cu Anastasija Sevastova, în turul doi la Australian Open 2019

Bianca Andreescu a anunțat când va veni în România: ”Vreau să îmi văd rudele”

”După Wimbledon vreau să vin să îmi văd rudele. Mi-e dor de România, îmi place mult acolo. Îmi plac locurile, îmi plac oamenii”, a fost anunțul Biancăi Andreescu despre ziua în care va veni în România. Întrebată dacă faptul că are doar 1,65 metri în înălțime este unm dezavantaj, jucătoarea aflată pe locul 88 în clasamentul WTA a răspuns tranșant: ”Nu, deloc. Simona Halep are 1,67 şi e numărul 1 mondial. Simona este modelul meu”.

Bianca Andreescu și-a stabilit și obiectivul pentru anul 2019: ”Dacă aş fi în Top 50 la finalul anului aş fi fericită. Îmi doresc să intru pe tabloul principal la cât mai multe turnee mari, de Grand Slam şi Premier Mandatory. De exemplu, sper să joc la Indian Wells şi Miami în martie”.

După ce a trecut de calificări, Bianca Andreescu a fost eliminată în turul doi la Australian Open 2019, fiind învinsă de letona Anastasija Sevastova, în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 2-6. La începutul anului, jucătoarea din Canada a produs o mare surpriză la turneul de la Auckland, ajungând până în finala competiției, după ce  le-a învins pe Caroline Wozniacki și Venus Williams.