Sport

Bianca Andreescu a fost aproape să se retragă din tenis! Cum își putea încheia cariera prematur jucătoarea de origine română: „Eram șocată”

Bianca Andreescu, fosta campioană de la US Open, putea avea un cu totul alt destin și să renunțe la tenis după ce a trăit o dramă.
12.05.2023 | 11:09
Bianca Andreescu a fost aproape sa se retraga din tenis Cum isi putea incheia cariera prematur jucatoarea de origine romana Eram socata
Bianca Andreescu a câștigat turneul de Grand Slam de US Open în 2019, iar acum e pe locul 31 WTA. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu nu trece prin cele mai bune momente din carieră, însă canadianca a trecut prin clipe mult mai dificile la începutul carierei.

Bianca Andreescu, la un pas să spună adio tenisului: „Nu m-am iubit suficient”

Bianca Andreescu s-a deschis total într-un interviu pentru WTA„Privind în urmă, acum îmi dau seama că nu m-am iubit suficient, dincolo de identitatea mea de jucătoare de tenis. Prea mult din stima mea de sine era bazată pe rezultate”.

ADVERTISEMENT

Numărul 31 mondial a recunoscut că situația a fost disperată pentru ea: „Eram confuză, șocată, copleșită. Nu știam ce să fac. Literalmente, chiar dacă sună dur, am vrut să mă retrag din sport. Nu mai aveam pic de iubire pentru tenis. Atunci am luat o pauză, o pauză mintală”.

Sportiva nu uită niciodată cum a fost susținută de apropiați: „Familia e foarte importantă pentru mine. Părinții mi-au fost alături din prima zi. Îmi amintesc cum mă duceau la antrenamente, cum au călătorit cu mine, din teama de a mă lăsa să plec singură. Au făcut multe sacrificii pentru a fi unde mă aflu acum”.

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu a mai practicat două sporturi: „Tenisul era foarte diferit”

Bianca Andreescu a avut o relație specială cu părinții ei, care au susținut-o până în pânzele albe: „Mi-au spus că dacă nu vreau să joc tenis, să nu o mai fac. Dacă vrei să devii o cântăreață sau raper sau orice altceva, voi avea parte de susținerea lor”.

Jucătoarea a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de tenis, deși nu a fost prima iubire: „Tenisul era foarte diferit de toate sporturile pe care le-am practicat. Am făcut skating și înot, dar tenisul a rămas cu mine dintr-un anumit motiv. Am început să joc la vârsta de 7 ani.

ADVERTISEMENT

Sunt multe momente în care nu am vrut să mă duc la școală și voiam să sar peste ore doar ca să pot juca tenis. Chiar dacă am jucat două ore dimineață, în mintea mea era doar tenis. Doar tenis, tenis, tenis. Sunt pur și simplu îndrăgostită de el. Eram atât de slabă”.

Jucătoarea de origine română, interviu alături de mama ei, Maria Andreescu

În acest interviu, alături de Bianca Andreescu a apărut și mama ei, Maria Andreescu. A ieșit un moment emoționant, după ce au revăzut imagini de la primele antrenamente: „Nu prea aveai mușchi pe tine. Acum chiar arăți ca o sportivă. Erai un copil. Îmi aduc aminte de asta. Cred că a filmat tatăl sau Nick”.

ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu a comentat video-ul și a remarcat parcă surprinsă: „Mă filmați tot timpul! Dar eram bună. Aveam aceeași tehnică!”.

ADVERTISEMENT