News

Biciclete de 12.000 de euro furate în Germania, găsite la Pitești. Cine le-a dat ”pontul” polițiștilor

Captură neobișnuită pentru polițiștii din Pitești, care au reușit să recupereze două biciclete furate din Germania, în luna iunie. Furtul de biciclete a devenit un fenomen de amploare în țara noastră.
31.07.2022 | 19:35
Biciclete de 12000 de euro furate in Germania gasite la Pitesti Cine lea dat pontul politistilor
Polițiștii din Pitești au reușit să recupereze cele două biciclete furate din Germania / Sursă foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

Bicicletele valorează 6.000 de euro, fiecare, iar cel care a alertat poliția piteșteană de furtul acestora a fost chiar proprietarul obiectelor.

Polițiștii, sesizați pe e-mail din Germania de proprietarul bicicletelor

Bărbatul a trimis un e-mail către oamenii legii din România, menționând că, la momentul sesizării, bicicletele se află pe raza municipiului Pitești.

ADVERTISEMENT

Situația nu era una obișnuită, așa că polițiștii s-au văzut nevoiți să acționeze în cadrul legal, așa că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

”În urma activităților desfășurate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, cele două biciclete, a căror valoare a fost estimată la 6.000 de euro bucata, au fost identificate și recuperate de polițiști, urmând ca acestea să fie restituite persoanelor vătămate”, au arătate reprezentanții IPJ Pitești.

ADVERTISEMENT

Ancheta nu s-a încheiat odată cu găsirea obiectelor furate. Acum, polițiștii vor să stabilească împrejurările în care a fost săvârșită fapta, să găsească autorul și să afle cum au ajuns acestea în posesia persoanelor de la care au fost ridicate.

Furtul de biciclete, un fenomen scăpat de sub control

Furtul de biciclete a devenit un fenomen în mai multe zone ale țării, inclusiv în Argeș. Polițiștii de proximitate din cadrul Secției 2 Pitești au avut, săptămâna aceasta, o activitate de prevenire cu privire la furturile de biciclete de pe scările blocurilor, precum și la înșelăciuni și furturi din locuințe

ADVERTISEMENT

Agenții au avut întâlniri cu administratorii ai asociațiilor de proprietari, cărora le-au adus în atenție modurile de operare vizate de infractori: prin împrietenire cu victima sau rudele acesteia, folosirea de chei potrivite, escaladarea ferestrelor, instrumente de rupere a butucului, etc.

De asemenea, polițiștii i-au sfătuit pe locatari să nu-și lase nesupravegheate bicicletele nici măcar pentru perioade scurte de timp. Inclusiv modelele mai ieftine au intrat în atenția hoților.

ADVERTISEMENT

Oamenii au fost sfătuiți să păstreze documentele privind achiziția, pentru a solicita eventuale despăgubiri.

ADVERTISEMENT
Tags: