News

Bihor: Incendiu la un pavilion cu 3 etaje al Spitalului de Psihiatrie Nucet. Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un pavilion cu trei etaje al Spitalului de Psihiatrie Nucet din județul Bihor. Focul a fost stins în circa zece minute
23.04.2022 | 14:36
Bihor Incendiu la un pavilion cu 3 etaje al Spitalului de Psihiatrie Nucet Pompierii au intervenit cu 3 autospeciale
Incendiu minor la Spitalul de Psihiatrie Nucet, Bihor. Sursa foto: ISU
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la un pavilion al Spitalului de Psihiatrie Nucet, din județul Bihor, pompierii intervenind cu trei autospeciale cu apă și spumă.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Nucet

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor a transmis că incendiul a fost semnalat printr-un apel la numărul de urgență 112, la ora 11.05.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la ISU incendiul a fost stins în circa zece minute și nu a fost necesară evacuarea pacienților.

„Incendiul, care se manifesta la un birou situat la parterul clădirii, a fost localizat și lichidat cu operativitate în circa 10 minute, de forțele de intervenție, neimpunându-se evacuarea niciunui pacient”, a transmis sâmbătă purtătorul de cuvânt al ISU, maior Camelia Roșca.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, la fața locului au intervenit echipajele de pompieri militari ale Stației Ștei și Secției de Pompieri Beiuș, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Care a fost cauza incendiului

Potrivit unui comunicat emis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

ADVERTISEMENT

În plus, potrivit sursei citate, pagubele provocate au fost minore, fiind distrus un calculator, o imprimantă și biroul pe care se aflau acestea.

„Pompierii militari au evacuat documentele existente în încăperea respectivă și au împiedicat propagarea flăcărilor. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit drept cauza probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric”, se arată în comunicatul emis de cei de la ISU.

ADVERTISEMENT

În 2021, spitalele din România au trecut printr-un an negru, nu mai puțin de zece incendii având loc în contextul pandemiei COVID și a supraaglomerării secțiilor ATI.

Seria neagră a început în 14 noiembrie 2020, atunci când zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. O lună mai târziu, în 25 decembrie 2020, un pacient a decedat după un alt incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi.

Doar o săptămână mai târziu, în 2 ianuarie 2021, un alt incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ, doi pacienți și doi medici fiind transportați la UPU după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Trei zile mai târziu un incendiu ușor avea loc și la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, după ce o saltea a luat foc. Două persoane au fost evacuate, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.

La finalul lunii ianuarie, în urma unui puternic incendiu izbucnit la Institutul „Matei Balș” din Capitală patru persoane au decedat și alte 102 au fost evacuate din secțiile COVID. În februarie un alt incendiu a izbucnit la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR la Institutul „Marius Nasta”. Nu au fost înregistrate victime.

În martie 2021, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova a avut loc un nou incendiu, iar trei cadre medicale au ajuns la spital cu fracturi după ce au sărit pe geam. O lună mai târziu, un alt incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina a dus la evacuarea a 36 de pacienți, dintre care șase au suferit intoxicații cu fum.

La întâi octombrie un puternic incendiu a avut loc la Secția ATI a Spitalului de Boli infecțioase din Constanța, nouă persoane pierzându-și viața. O lună mai târziu un alt incendiu a avut loc la Spitalul suport covid Movila din Ploiești, iar doi pacienți au decedat.

ADVERTISEMENT