News

Situaţia de la Slănic Prahova devine din ce în ce mai gravă. Terenul s-a tasat cu încă 20 cm, peste 40 de persoane au fost evacuate

Este alarmă în Slănic Prahova încă de joi după ce terenul s-a mai tasat cu 20 de centimetri în doar o zi. Ce măsuri iau autoritățile
26.04.2024 | 13:07
Situatia de la Slanic Prahova devine din ce in ce mai grava Terenul sa tasat cu inca 20 cm peste 40 de persoane au fost evacuate
Situație gravă în Slănic Prahova. Terenul s-a redus cu încă 20 de centimetri. Sursa foto: Ziarul Incomod
ADVERTISEMENT

Se agravează situația din Slănic Prahova după ce joi, 25 aprilie, o stradă s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Terenul s-a tasat mai mult și oamenii au fost evacuați.

Situație alarmantă în Slănic Prahova

Suprafața terenului în zona afectată de surparea din Slănic Prahova s-a redus cu încă 20 de centimetri, conform măsurătorilor realizate vineri dimineața de către personalul calificat angajat de Primăria Slănic, conform informațiilor furnizate de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, 42 de locuitori au fost evacuați din locuințele aflate în apropierea zonei afectate, iar două familii au fost găzduite de către întreprinderile din localitate, prin intermediul administrației publice locale, potrivit DSU.

„În urma măsurătorilor efectuate în aceasta dimineață, s-a constatat accentuarea tasării terenului cu aproximativ 20 cm. Menționăm că până la acest moment, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administarției publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localității.

ADVERTISEMENT

Situația este continuu monitorizată iar personal specializat contractat de Primăria Slănic efectuează măsurători în vederea transmiterii acestora expertului tehnic în domeniul Af (Rezistența Mecanică și Stabilitatea Terenului de Fundare a Construcțiilor și a Masivelor de Pământ)”, a transmis într-un comunicat al Direcției pentru Situații de Urgență.

O grădiniță ar putea fi afectată din aceeași cauză

O posibilă cauză a incidentului ar fi lucrările de la galeriile miniere și în care se lucrează de zeci de ani. Astfel că, potrivit Digi24, și o grădiniță din zonă ar putea fi afectată, întrucât părinții au transmis că pereții se crapă în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceștia ar fi publicat și mai multe poze cu situația, iar autoritățile au luat măsuri și au trimis o echipă pentru a verifica dacă starea clădirii ar putea fi din aceeași cauză ca cea prăbușirii străzii, mai spune sursa citată.

Situația este supravegheată în mod permanent, iar personalul specializat angajat de Primăria Slănic efectuează măsurători pentru a le transmite ulterior expertului tehnic în domeniul Construcțiilor și al Masivelor de Pământ.

ADVERTISEMENT

De asemenea, echipele operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ale Poliției Române și ale Jandarmeriei Române se află la fața locului pentru a asigura măsurile necesare și vor rămâne în alertă atât timp cât este necesar. Zona afectată de surpare se întinde pe o suprafață de peste 60 de metri pătrați, iar adâncimea craterului este de aproximativ doi metri.

ADVERTISEMENT