News

Bild: Rusia pregăteşte cele mai mari teste cu rachete NUCLEARE din ultimii 25 de ani

Rusia intentioneaza sa desfasoare cele mai ample exercitii cu rachete nucleare cu raza lunga de actiune din ultimii 25 de ani, a relatat duminica Deutsche Welle in limba rusa, care cita cotidianul...
07.03.2016 | 13:47
Bild Rusia pregateste cele mai mari teste cu rachete NUCLEARE din ultimii 25 de ani
ADVERTISEMENT

Rusia intentioneaza sa desfasoare cele mai ample exercitii cu rachete nucleare cu raza lunga de actiune din ultimii 25 de ani, a relatat duminica Deutsche Welle in limba rusa, care cita cotidianul german Bild.

Cu aceasta ocazie, marina rusa urmeaza sa trimita in Arctica doua noi submarine din clasa “Borei” de generatia a patra, cu o lungime de 170 de metri, pentru lansarea de rachete cu focoase nucleare. Este posibil ca 16 rachete sa fie lansate la aceste exercitii, scrie sursa citata.

ADVERTISEMENT

Rusia – conform versiunii oficiale – doreste sa verifice nivelul pregatirii de lupta a submarinelor sale, dar, de fapt, scrie Bild, scopul testelor este sa faca o demonstratie de forta in fata SUA, care recent au testat o racheta cu raza lunga de actiune de tipul Minuteman.

In plus, tirurile cu rachete ale Rusiei intervin in contextul in care, asa cum a scris presa sud-coreeana, regimul Coreii de Nord a amenintat ca este dispus sa utilizeze arma nucleara “in orice moment”.

ADVERTISEMENT

Flota de Nord a Rusiei ar putea sa efectueze in curand verificari privind nivelul pregatirii de lupta a capacitatilor rusesti de descurajare nucleara, anuntase saptamana trecuta semioficiosul rus Izvestia.

La exercitii vor participa doua submarine cu rachete balistice din clasa Borei – Iuri Dolgoruki si Vladimir Monomah – dintre care unul va fi efectua tiruri cu racheta balistica intercontinentala de tip “Bulava”, informase acelasi cotidian. Submarinele din clasa Borei sunt mai mici decat predecesoarele lor din clasa Typhoon si sunt considerate cele mai avansate la ora actuala in marina rusa.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.stirileprotv.ro