Life

Biserica înecaților, locul din România care dă fiori oricui. Oamenii din zonă au văzut lucruri stranii acolo

Biserica înecaților este locul din România care dă fiori oricui. Ce fel de lucruri au observat oamenii din zonă? Pare ireal.
28.02.2024 | 15:56
Biserica inecatilor locul din Romania care da fiori oricui Oamenii din zona au vazut lucruri stranii acolo
Biserica înecaților, locul din România care dă fiori oricui. Sursă foto: România Tv, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Biserica înecaților este locul din România care dă fiori oricui. Cine a trecut pe aici măcar o singură dată, a avut o senzație ciudată. Mai mult de atât, oamenii din zonă spun că au văzut lucruri stranii aici.

Biserica înecaților, locul din România care dă fiori oricui

Ai mai auzit de Biserica înecaților până acum? Este locul din România care dă fiori oricui. Există o legendă aici, legată de un blestem și se pare că fenomene stranii au loc.

ADVERTISEMENT

Nu este clar de unde au apărut miturile, cert este că Biserica înecaților ar fi fost lovită de un blestem. Și chiar și acum, oamenii spun că aud sunete ciudate în miez de noapte din lăcașul de cult.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, de la marginea localităţii Orboieşti, judeţul Ialomiţa, este Biserica înecaților. Aceasta ascunde o istorie impresionantă. Cei de la adevărul.ro notează că, potrivit documentelor, acesta ar fi unul dintre primele lăcașuri de cult care au fost construite în Bărăgan.

ADVERTISEMENT

Mai exact, biserica ar fi fost ridicată în jurul anului 1797 de către un grup de moşneni. Tot ei au fost și cei care au populat meleagurile respective la acea vreme. Ce s-a întâmplat aici și de ce acum locul din România dă fiori oricui?

Care este legenda acestui loc

Se pare că biserica a fost așezată destul de aproape de malurile Ialomiței. Ulterior însă, oamenii au decis să strămute întreaga localitate într-o zonă mai înaltă. Chiar și așa, lăcașul de cult a rămas acolo.

ADVERTISEMENT

S-au ținut slujbe ani la rând, chiar dacă apele amenințau construcția. Totul până când o viitură puternică care a avut loc în urmă cu aproape jumătate de veac avea să ucidă un grup de credincioși.

Se pare că oamenii se aflau la slujbă, când apa a intrat în biserică și toți au murit înecați. Legenda spune că sufletele celor care și-au pierdut viața acolo încă mai veghează zidurile abandonate ale bisericii.

ADVERTISEMENT

Iar asta face ca acest loc din România să dea fiori oricui. Oamenii care locuiesc în zonă spuneau că încă aud sunete ciudate. Și chiar dacă legenda celor înecați nu a fost confirmată niciodată oficial, oamenii sunt speriați.

„Şi bunica mea ştia despre spiritele de la vechea biserică. Se aude aşa noaptea uneori ca şi când cineva ar plânge, s-ar văita. Mai ales vara, când e linişte şi noapte afară s-aude” a spus o bătrână, potrivit sursei citate.

Iar acest lucru a fost confirmat și de un alt localnic. Acesta susține la rândul său că în Biserica înecaților se întâmplă tot felul de fenomene ciudate. „E ceva acolo. Se tot aude prin sat că nu ştiu cine a văzut noaptea lumină ca de foc în biserica veche. Cine ştie ce-o fi acolo?”, a dezvăluit un alt bărbat.

ADVERTISEMENT