News

Blocaj la bariera de la Petricani. Trafic reluat după mai multe ore în nordul Capitalei. Reacția CFR. Update

Situație incredibilă înregistrată marți la bariera Petricani-Pipera. Din cauza unei defecțiuni tehnice, traficul rutier din zonă este blocat de câteva ore.
17.05.2022 | 14:09
Blocaj la bariera de la Petricani Trafic reluat dupa mai multe ore in nordul Capitalei Reactia CFR Update
Sute de mașini sunt blocate la bariera Petricani-Pipera. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT
17-05-2022
11:09

CFR a anunțat că problema de la Petricani a fost remediată

Conform unor informații de ultimă oră transmise de reprezentanții CFR, traficul rutier a fost reluat și la bariera de la Petricani, în jurul orei 13:50. Amintim că au fost șoferi care au declarat că au fost prinși în blocaj încă de la orele dimineții.

17-05-2022
10:59

Au fost probleme și la bariera de la Andronache

Deși inițial s-a spus că blocajul de la bariera Petricani ar fi fost provocat de problemele avute de o locomotivă, situația a fost alta.  ”Avem o problemă la instalațiile care asigură funcționarea optimă a barierelor. A fost remediată situația barierei de la Andronache. Urmează cea de la Petricani. Avem un deranjament pe distanța Pantelimon-Pasărea, cu instalațiile de semnalizare-dirijare a traficului.

Toate echipele de specialitate sunt pe teren. Noi am transmis tuturor celor care ne-au sunat și am explicat că se lucrează. Am explicat că nu putem estima o oră exactă pentru remedierea problemei de la Petricani. Încă nu avem o estimare exactă a ceea ce s-a întâmplat. Echipele de pe teren au găsit pe teren componente arse. Siguranțe sau redresoare. Au trebuit să ia la verificat întreaga distanță Băneasa-Pantelimon-Pasărea pentru a verifica toate aceste dulapuri care conțin aceste instalații.

Acolo unde au identificat componente arse. Ei le-au înlocuit și au mers mai departe. Ei merg la pas, pentru că trebuie verificate toate sistemele. Din cauza asta durează foarte mult. Sperăm ca în scurt timp să fie remediată și defecțiunea de la bariera Petricani. Noi am anunțat reprezentanții Poliției Rutiere că avem un astfel de deranjament.

Trenurile circulă doar pe bază de comandă dată de personalul aflat pe teren. Regretăm. Este o situație destul de neplăcută, dar sperăm că nu mai durează foarte mult”, a declarat pentru FANATIK purtătoarea de cuvânt a CFR, Oana Brânzan.

Se pare că bariera a rămas blocată după problemele tehnice pe care le-a avut o locomotivă. Șoferii așteaptă remedierea defecțiunii tehnice încă de la 9:30.

Situația devine din ce în ce mai tensionată, nervii acestora fiind puși la grea încercare. Conform Antena 3, la fața locului ar fi un echipaj de la Brigada Rutieră, care se asigură că șoferii nu forțează bariera.

ADVERTISEMENT

Printre cei prinși în blocajul rutier se numără și Ioan Becali, cunoscutul impresar din lumea fotbalului. Acesta locuiește în Pipera și programul său a fost dat peste cap din cauza acestei situații.

La fel s-a întâmplat cu sute de șoferi. ”Stau de o jumătate de oră la bariera asta. S-a promis că se va face ceva și nu s-a făcut de 10 ani”, a declarat Ioan Becali pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când șoferii care tranzitează zona au probleme din cauza barierei CFR de la Petricani. De-a lungul anilor, autoritățile au promis că vor remedia situația, dar până în prezent nu s-a luat rezolvat nimic.