News

Scene ireale în România. Conductorul unui tren, nevoit să coboare ca să ridice bariera de pe o mașină

Un conductor de tren s-a văzut nevoit să oprească la o trecere, dotată cu semnale acustice și luminoase, pentru a ridica bariera de pe mașina unei șoferițe care a crezut că are timp să treacă.
17.04.2022 | 15:59
Scene ireale in Romania Conductorul unui tren nevoit sa coboare ca sa ridice bariera de pe o masina
Șoferița grăbită a rămas blocată pe trecerea de cale ferată Foto: Captură ecran Facebook
ADVERTISEMENT

Episodul, care s-a produs în județul Constanța, a fost filmat de o altă participantă la trafic și postată de publicația Alo, Iași pe pagina de Facebook.

Conductorul unui tren, nevoit să coboare ca să ridice bariera de pe o mașină

Potrivit comentariilor la postare trecerea la nivel cu calea ferată se află în localitatea Valu lui Traian.

ADVERTISEMENT

Reacțiile internauților au foat diferite. Dacă majoritatea o ironizează pe șoferița grăbită sau spun că poliția ar trebui să se autosesizeze și să-i ridice permisul, au fost și voci care s-au declarat indignate de faptul că niciun alt participant la trafic nu a coborât din mașină să ridice bariera pentru ca șoferița blocată să poată da înapoi.

Cazuri similare în județele Cluj și Bacău

Șoferița din Constanța nu este singurul conducător auto român decis să ignore semnalele dela o trecere de cale ferată.

ADVERTISEMENT

În iulie 2021, un șofer grăbit a fost la un pas de a provoca un accident la bariera de la Tăietura Turcului din Cluj-Napoca. Deși semnalele acustice erau pornite, șoferul autoutilitarei a încercat să treacă de barieră, doar că a rămas blocat.

Mecanicul trenului a reușit să oprească la doar câțiva metri de mașină. Acesta l-a ajutat pe șofer să ridice bariera de pe mașină. Apoi, șoferul grăbit și-a continuat drumul, relatează Ziua de Cluj.

ADVERTISEMENT

În 2019, mecanicul unui tren de călători care se deplasa prin Bacău a oprit trenul cu câțiva zeci de metri de trecerea la nivel cu calea ferată pentru a ridica bariera care se sprijinea de o dubă care staționa, relatează unupetrotus.ro.

Șoferul neatent se apropiase prea mult de calea ferată astfel încât bariera a coborât chiar pe mașina lui. Conductorul trenului a vrut să se asigure personal că garnitura sa poate să treacă în siguranță.

ADVERTISEMENT

Mecanicul s-a dat jos din tren în timp ce șoferul și pasagerul stăteau în mașină. După a dat bariera la o parte de pe mașină și a reușit să o coboare, conductorul s-a dus la locomotivă și și-a continuat drumul.

ADVERTISEMENT