Fotbal intern

Bogdan Andone, o nouă “victimă” europeană a lui Gigi Becali! Ce antrenori au fost daţi afară de la FCSB după meciuri în Europa

02.08.2019 | 11:08
Bogdan Andone o noua victima europeana a lui Gigi Becali Ce antrenori au fost dati afara de la FCSB dupa meciuri in Europa

Bogdan Andone şi-a dat demisia după FCSB – Alashkert 2-3 şi a devenit o nouă “victimă” europeană a lui Gigi Becali. FANATIK îţi prezintă lista antrenorilor care au fost daţi afară sau au plecat de la echipă după meciuri în Europa. Tehnicianul de 44 de ani a părăsit vicecampioana României după şapte partide, având unul dintre cele mai scurte mandate din istoria formaţiei roş-albastre.

Bogdan Andone, o nouă “victimă” europeană a lui Gigi Becali. Gică Hagi a fost primul “sacrificat”

Bogdan Andone este o nouă “victimă” europeană a lui Gigi Becali, primul pe această listă fiind Gică Hagi. În sezonul 2007-2008, “Regele” a antrenat-o pe FCSB timp de 81 de zile şi şi-a dat demisia după o înfrângere în faţa cehilor de la Slavia Praga, scor 1-2, în prima etapă din grupele Ligii Campionilor. La o zi după meciul din Cehia, Gică Hagi a explicat motivul pentru care a decis să plece, dând vina pe Gigi Becali.

“Ar fi bine ca Gigi Becali să termine. Am trăit momente penibile. Să primeşti telefon de sus, să spună cine intră. Am rămas mut. Una este să comunicăm, să discutăm ca de la patron la antrenor. Este corect să comunici. Alta este să se impună şi dacă nu faci, eşti dat afară. Nu poţi să ajungi să lucrezi şi să-ţi ia mintea, să nu mai gândeşti, să-ţi ia personalitatea, autoritatea, demnitatea. Mi s-a întins o cacealma. Gigi nu face bine. Nu numai că distruge antrenorul, ci şi jucătorii. Astăzi este bun, mâine îl dau afara, îl trimit la Divizia C, poimâine este transferabil”, spunea Gigi Becali.

Gică Hagi şi-a dat demisia după un meci cu Slavia Praga (sursă foto: sportpictures.eu)
Gică Hagi şi-a dat demisia după un meci cu Slavia Praga (sursă foto: sportpictures.eu)

Marius Lăcătuş a plecat din cauza lui Gigi Becali după un meci cu Lyon

În sezonul 2008-2009, meciul FCSB – Lyon 3-5 din grupele Ligii Campionilor a făcut o nouă victimă. La câteva minute după terminarea partidei din “Ghencea”, Gigi Becali critica jocul echipei, fiind nemulţumit că roş-albaştrii au condus la pauză cu 3-2 şi au pierdut. Criticile l-au făcut pe Marius Lăcătuş şă-şi dea demisia imediat.

“În urma rezultatelor negative am demisionat. Voiam să câştigăm cu Lyon şi nu am reuşit ce mi-am propus. Lucrurile nu mergeau spre bine. În urma declaraţiilor lui Gigi, la echipă nu mai era o atmosferă în care se putea face performanţă. Am hotărât că e mai bine să mă retrag”, anunţa Marius Lăcătuş.

Marius Lăcătuş şi-a dat demisia după FCSB - Lyon 3-5 (sursă foto: sportpictures.eu)
Marius Lăcătuş şi-a dat demisia după FCSB – Lyon 3-5 (sursă foto: sportpictures.eu)

Dorinel Munteanu, demis după o înfrângere cu Fiorentina

Dorinel Munteanu a fost succesorul lui Marius Lăcătuş la FCSB, însă fostul internaţional român nu a avut viaţă lungă. După opt meciuri a fost demis, înfrângerea cu Fiorentina, scor 0-1, în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, fiindu-i fatală. Peste ani, Dorinel Munteanu a explicat ce s-a întâmplat în meciul din “Ghencea”. “A încercat să-mi facă echipa, dar nu am acceptat, deşi am avut un lot foarte slab. A fost chiar un moment într-un meci cu Fiorentina. Eu am vrut să bag un mijlocaş străin, iar el a refuzat. Până la urmă, l-am băgat şi poate asta m-a costat”, şi-a amintit Dorinel Munteanu.

Cristiano Bergodi, dat afară după ce l-a umilit pe Gigi Becali

Cristiano Bergodi a avut un mandat scurt la FCSB, fiind demis după o remiză cu Sheriff Tiraspol, scor 0-0. Motivul nu a fost jocul slab al echipei, ci faptul că l-a umilit pe Gigi Becali, patronul dorind să intre în vestiar la pauza meciului. “Din punctul meu de vedere am încheiat colaborarea cu Bergodi. Îl va anunţa Renzo Rossi de decizia mea. Am vrut să merg la pauză la vestiare, iar el a făcut un gest umilitor, ceva de genul ‘dă mă drumu’ de aici’. M-am simţit umilit şi nerespectat. Nu m-a deranjat neapărat pentru că m-a oprit să vorbesc cu jucătorii, ci modul în care a făcut-o. Au văzut şi jucătorii acele momente şi m-am simţit foarte prost. Mai bine plecam acasă decât să iau parte la un astfel de moment. Pot să iau mâine Liga Campionilor, dar fără demnitate nu am ce face cu ea. Fără demnitate mor”, spunea Gigi Becali după ce l-a demis pe Cristiano Bergodi.

Cristiano Bergodi a plecat după FCSB - Sheriff Tiraspol 0-0 (sursă foto: sportpictures.eu)
Cristiano Bergodi a plecat după FCSB – Sheriff Tiraspol 0-0 (sursă foto: sportpictures.eu)

Cum l-a “convins” Gigi Becali pe Ronny Levy să-şi dea demisia

Meciul AEK Larnaca – FCSB 1-1 din grupele Europa League 2011-2012 a fost ultimul al lui Ronny Levy pe banca tehnică a roş-albaştrilor. Gigi Becali l-a forţat pe antrenorul israelian să-şi dea demisia după egalul din Cipru. “Dacă nu joci fotbal nu poţi să câştigi! Nu ai cum să baţi dacă nu rişti şi tu joci mereu cu trei închizători. Da, nu ştiu, poate îşi dă el demisia şi nu îl dau eu afară. Nu sunt supărat, n-am ce să le reproşez jucătorilor. Un lucru e sigur, nu mai vine nici un antrenor străin dacă nu ştie limba română”, decreta Gigi Becali.

  • 6 antrenori au plecat de la FCSB după meciuri în cupele europene