News

Bogdan Despescu, lămuriri în cazul criminalului evadat: ”A fost transportat de cineva”. De ce nu fusese încătușat

Secretarul de stat din MAI, chestorul Bogdan Despescu, oferă lămuriri în cazul criminalului evadat. Oficialul statului explică de ce nu fusese încătușat acesta înainte de evadare.
10.04.2024 | 14:14
Bogdan Despescu lamuriri in cazul criminalului evadat A fost transportat de cineva De ce nu fusese incatusat
Ce spune chestorul Bogdan Despescu despre cazul criminalului evadat. De ce nu fusese încătușat. Sursa foto: hepta.ro / captură Digi24 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Miercuri, chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a făcut afirmații referitoare la cazul criminalului evadat. Oficialul explică de ce Meszaros Zsombor nu era încătușat în momentul în care a reușit să fugă.

Ce spune chestorul Bogdan Despescu despre cazul criminalului evadat. De ce nu fusese încătușat

Deținutul Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru omor, a fost prins miercuri dimineaţă în Oradea. Criminalul a fost imobilizat de polițiști după 14 ore în care a umblat liber pe străzi. El se afla la aproape 600 de kilometri distanţă de locul evadării.

ADVERTISEMENT

În legătură cu acest caz extrem de grav a vorbit în urmă cu scurt timp secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu. Oficialul a spus că bărbatul care a evadat marţi a fost ”cu siguranţă” transportat de cineva până la Oradea. Despescu notează, totodată, că ancheta nu a scos la iveală un eventual ”sprijin”.

Important este că acest bărbat a fost prins în mai puţin de 14 ore. Cu siguranţă a fost transportat de cineva, pentru că nu putea să meargă pe jos această distanţă în mai puţin de 14 ore. Cu siguranţă vom stabili.

ADVERTISEMENT

Din datele noastre nu a rezultat un sprijin. Mai mult decât atât, cetăţeanul din Bihor, cetăţeanul care a sunat la 112 la IPJ Bihor, l-a recunoscut şi îi mulţumim încă o dată pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, a declarat Despescu, conform Agerpres.

Marți, Meszaros Zsombor a evadat dintr-o dubă aflată în faţa unei clinici din București. Criminalul nu era încătușat în momentul în care a fugit. Chestorul Bogdan Despescu a explicat situația. A spus că există cazuri în care deținuții nu sunt încătușați în momentul în care sunt duși în anumite locații.

ADVERTISEMENT

Pot fi cazuri când o persoană condusă la o anumită locație nu e încătușată, unele din motive medicale”, a declarat secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Meszaros Zsombor și-a ucis iubita în 2017

Meszaros Zsombor a comis, în 2017, o crimă care a îngrozit comunitatea din Satu Mare. Atunci, într-o criză de gelozie, acesta şi-a ucis iubita. Victima este o femeie din Germania cu 18 ani mai mare decât el.

ADVERTISEMENT

Mai multe zile, nimeni n-a descoperit cadavrul, deşi scena a fost filmată de o cameră de supraveghere. Ulterior, poliţiştii români au descoperit ororile abia după ce autorităţile din Germania au sesizat dispariţia femeii.

ADVERTISEMENT
Tags: