Sport

Boris Becker îi taie aripile lui Carlos Alcaraz: „E o iluzie să crezi așa ceva”

Boris Becker îi taie aripile lui Carlos Alcaraz. Fostul mare tenismen nu-i dă nicio șansă ibericului în fața recordurilor din „sportul alb”.
26.10.2023 | 09:30
Boris Becker ii taie aripile lui Carlos Alcaraz E o iluzie sa crezi asa ceva
Boris Becker a dat verdictul în cazul lui Carlos Alcaraz. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Boris Becker a vorbit despre ascensiunea lui Carlos Alcaraz (2 ATP) din ultimii ani, în tenisul masculin. Ibericul în vârstă de 20 de ani a câștigat două trofee de Grand Slam și este văzut de elita din „sportul alb” ca fiind jucătorul care poate câștiga peste 20 de turnee de Grand Slam. Boris Becker vine cu o altă variantă.

Boris Becker îi taie aripile lui Carlos Alcaraz: „E o iluzie să crezi așa ceva”

Fost lider mondial și campion, printre altele, la US Open 2022 și Wimbledon 2023, Carlos Alcaraz este considerat ca fiind cel mai bun tenismen din noua generație. Totodată, foștii mari jucători sunt convinși că spaniolul va ajunge la peste 20 de turnee de Grand Slam câștigate în carieră.

ADVERTISEMENT

Boris Becker, devenit recent antrenorul lui Holger Rune, i-a trimis un avertisment lui Alcaraz. Antrenorul de tenis german este de părere că ibericul nu va putea egala recordurile lui Federer, Nadal sau Djokovic.

„Asta nu este corect. Trebuie să îl lăsați pe Carlos să fie Carlos. Trebuie să îi dăm timp să se dezvolte. Ca să nu-și piardă interesul pentru sport, pentru că mai avem nevoie de el câțiva ani. 

ADVERTISEMENT

Este iluzoriu să te gândești că Alcaraz ar putea ajunge dincolo de 20 de titluri de Grand Slam. Acest lucru nu s-a întâmplat înainte de era Big 3 și sunt convins că trei jucători nu vor mai câștiga niciodată peste 20 de titluri de Grand Slam în același timp”, au fost cuvintele lui Boris Becker.

Boris Becker nu stă departe de tenis

Boris Becker a câștigat de-a lungul carierei de jucător 6 trofee de Grand Slam. În vârstă de 55 de ani, germanul a pus capăt carierei de jucător de tenis în 1999, însă a rămas aproape de „sportul alb”. Între 2014 și 2016, Becker a fost antrenorul lui Novak Djokovic, jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate (24).

ADVERTISEMENT

În prezent, Becker îl pregătește pe Holger Rune, un alt tenismen promițător din noua generație. Germanul i-a luat locul în lojă lui Patrick Mouratoglou. La primul meci sub ochii lui Becker, Holger Rune a câștigat cu Miomir Kecmanovic, scor 1-6, 7-5, 6-3 în primul tur la ATP Basel.

Boris Becker și Holger Rune luptă în finalul sezonului pentru ca norvegianul să prindă un bilet la Turneul Campionilor care va avea loc în perioada 12-19 noiembrie la Milano, în Italia. Djokovic, Alcaraz, Medvedev și Sinner sunt deja calificați.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 15 tenismeni, printre care și Holger Rune, se luptă pentru ultimele patru locuri care asigură calificarea la ATP Finals. „Ar fi frumos să pot ‘fura’ ceva din ceea ce au realizat Novak și Boris împreună. Au făcut atât de multe lucruri bune împreună, poate că Boris îmi poate spune ceva despre asta”, a declarat Rune despre Boris Becker.

ADVERTISEMENT