Sport

Un star din circuitul ATP, “înțepături” la Mouratoglou! “Fiul” lui Ion Țiriac e noul antrenor

Mouratoglou nu mai este antrenorul lui Holger Rune. Tânărul tenismen danez a început o nouă colaborare cu un apropiat al lui Ion Țiriac.
20.10.2023 | 09:27
Un star din circuitul ATP intepaturi la Mouratoglou Fiul lui Ion Tiriac e noul antrenor
Holger Rune și-a găsit antrenor după despărțirea de Patrick Mouratoglou. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Holger Rune l-a dat afară pe Patrick Mouratoglou după US Open 2023. Cei doi au început să colaboreze la scurt timp după ce, în primă fază, Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru un test pozitiv la roxadustat. În urma rezultatelor modeste din ultima perioadă, nordicul a decis să renunțe la ajutorul lui Mouratoglou.

Holger Rune l-a dat afară pe Mouratoglou! Noul antrenor al danezului este un apropiat al lui Ion Țiriac

Holger Rune are un final de sezon extrem de slab. Deși ocupă locul 6 în ierarhia ATP, sportivul în vârstă de 20 de ani are o singură victorie în ultimele 11 meciuri oficiale. În urma rezultatelor modeste, danezul a decis să schimbe antrenorul.

ADVERTISEMENT

Astfel, Rune a pus capăt colaborării cu Patrick Mouratoglou. Totodată, tânărul sportiv a confirmat că noul său antrenor va fi legendarul Boris Becker. Noua echipă de șoc din tenisul masculin mondial a fost confirmată chiar de fostul jucător german.

„Pot confirma că sunt antrenorul lui Holger Rune. Se potriveşte foarte bine acum. Calendarul meu îmi permite asta şi mereu am fost interesat de Holger, pentru că joacă cu atât de mult angajament şi caracter. Este un un diamant brut, care are nevoie să fie şlefuit”, a declarat Boris Becker.

ADVERTISEMENT

Boris Becker se află în relații excelente cu Ion Țiriac: „Este al doilea tată pentru mine”

Boris Becker a fost eliberat din închisoare la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, după ce fostul mare jucător fusese vinovat în procesul cu privire la falimentul personal. În cadrul unei prezentări a unui documentar la Festivalul de film despre Ion Țiriac, Becker a vorbit în termeni măreți despre miliardarul român.

”Pentru mine, el este și acum al doilea tată al meu! Mi-am pierdut tatăl în 1999 și, deși nu mai lucrăm împreună profesional, întotdeauna am simțit că-l pot numi tată. Îmi spunea întotdeauna ceea ce trebuie să fac, de cele mai multe ori”, declara Becker.

ADVERTISEMENT

Boris Becker și Ion Țiriac au rămas în relații excelente încă din perioada în care românul a fost managerul fostului jucător german în perioada 1984 – 1993. Ion Țiriac a vrut să-l viziteze pe Boris Becker la închisoare, însă cererile omului de afaceri român au fost respinse.

Holger Rune l-a „înțepat” pe Mouratoglou: „E o mare diferență”

Holger Rune a decis să întrerupă colaborarea cu Patrick Mouratoglou după US Open 2023. Danezul a oferit primele declarații despre noul antrenor și nu a ezitat să-l „înțepe” pe cel care nu mai lucrează nici cu Simona Halep.

ADVERTISEMENT

„A fost o săptămână bună de antrenament. Îl știu pe Boris de mult timp. Urmărește mult tenis și mi-a scris de câteva ori. Când eram ceva mai tânăr mi-a dat câteva sfaturi.

Mi-a arătat că mă susține. Poți să simți asta. E o mare diferență. Poate simți ceea ce simt eu. Nu doar că îmi spune ceea ce crede că simt. El simte pentru că a fost deja în aceste situații. Este o senzație diferită și e o chestie de cum ne simțim.

Cu siguranță e un lucru bun să ai pe cineva care a experimentat aceste lucruri”, a spus Holger Rune, conform The Tennis Letter.

ADVERTISEMENT