Sport

Rafael Nadal, despre noua generație din tenis: “Sunt alții cu un nivel mai ridicat decât Djokovic”

Într-un interviu acordat spaniolilor de la EFE, Rafael Nadal a vorbit despre noua generație și despre Novak Djokovic. Sportivul spaniol vrea să joace la dublu alături de unul dintre senzațiile tenisului mondial.
22.10.2023 | 12:04
Rafael Nadal despre noua generatie din tenis Sunt altii cu un nivel mai ridicat decat Djokovic
Într-un interviu acordat spaniolilor de la EFE, Rafael Nadal a vorbit despre noua generație și despre Novak Djokovic. Sportivul spaniol vrea să joace la dublu alături de unul dintre senzațiile tenisului mondial. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal este accidentat încă de la începutul anului. Sportivul spaniol a vorbit recent despre revenirea sa în tenis. Dar, și despre supremația de care a dat dovadă Novak Djokovic în acest sezon, după ce a câștigat 3 titluri de Grand Slam. Totodată, Nadal a avut cuvinte de laudă și la adresa compatriotului său din noua generație. Fostul număr 1 mondial și-ar dori să joace, alături de Carlos Alcaraz, într-un meci la dublu.

Rafael Nadal, despre noua generație din tenis

Multe persoane din lumea tenisului îl văd pe Carlos Alcaraz ca fiind unul dintre cei mai buni tineri ai sportului său. Specialiștii susțin că spaniolul va domina în următori ani tenisul mondial. Iar în acest moment, aceștia sunt de părere că ibericul este singurul care îl poate înfrunta pe Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

În acest context, Rafael Nadal nu a fost de acord cu părerea specialiștilor. Fostul număr 1 mondial este de acord că tânărul spaniol este un tenismen de calibru. Însă, Nadal mai vede în noua generație alți doi sportivi care i-ar putea pune probleme sârbului. Totodată, și care ar putea atinge un nivel asemănător numărului 2 ATP.

“Nu cred că Alcaraz este singurul din generația sa care îl poate înfrunta pe Djokovic. Eu cred că Alcaraz este superior celorlalți și realitatea este că Novak are un merit enorm și trebuie să-l felicităm pentru tot ce face, ceva ce nu s-a mai făcut până acum.

ADVERTISEMENT

Dar cred că mai sunt și alți jucători cu un nivel ridicat precum Jannik Sinner sau alții. De exemplu Holger Rune, care a început bine, dar acum se simte mai rău… Dar hei, până la urmă a câștiga este întotdeauna foarte dificil din toate punctele de vedere și trebuie să apreciați ceea ce fac toți jucătorii.”, a declarat Nadal, conform as.com.

Nadal, uimit de realizarea lui Djokovic și mândru de Alcaraz

Anul acesta, Carlos Alcaraz a avut șansa de a-l învinge pe Novak Djokovic în finala de la Roland Garros. Însă, spaniolul a cedat fizic și nu a reușit să se impună. Cu toate acestea, la Wimbledon, Alcaraz și-a luat revanșa în fața lui Djokovic și a câștigat în fața locului 1 ATP. Rafa Nadal a fost uimit de performanța sportivului sârb, după ce a câștigat cele 3 Grand Slam-uri. Totodată, fostul număr 1 mondial a fost mândru de compatriotul său.

ADVERTISEMENT

“Nu, nu mă așteptam (n.r. ca diferența dintre Djokovic și restul jucătorilor să fie atât de mare). Mi l-am imaginat pe Djokovic câștigând Grand Slam-uri, dar nu mi-l imaginam câștigând trei, pentru că există o generație tânără care este foarte puternică.

Ei bine, cred că Alcaraz a avut o oportunitate grozavă la Roland Garros de a-l împiedica pe Djokovic să câștige trei titluri, dar, din păcate, i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat din punct de vedere fizic. Mai târziu a compensat și a realizat ceva istoric pentru sportul nostru, la Wimbledon, și sunt fericit pentru asta.”, a mai spus sportivul spaniol.

ADVERTISEMENT

La finalul interviului, Rafael Nadal și-a exprimat dorința de a juca alături de Carlos Alcaraz la dublu: “Sper să particip la Jocurile Olimpice, nu știu. Dacă sunt bine și Carlos vrea (n.r. să facă pereche la dublu), voi fi fericit”.

ADVERTISEMENT