Life

Bradul de Crăciun care a șocat România. ”Anul acesta nu mai vine Moș Crăciun, ci Aladdin”

În ce oraș se află bradul cel mai controversat din România. Decorațiunea de Crăciun are toate șansele să ajungă în Cartea Recordurilor
06.12.2023 | 08:20
Bradul de Craciun care a socat Romania Anul acesta nu mai vine Mos Craciun ci Aladdin
Bradul din Târgu Mureș este unic în România Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Anul acesta, în tot mai multe județe din România se observă o tendință exotică a sărbătorilor de iarnă. După decorațiunile girafă și elefant din Slatina, a venit rândul unui alt oraș să șocheze în prag de sărbători.

Bradul din Târgu Mureș este unic în lume

Românii pot spune că le-au văzut pe toate. Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, o nouă decorațiune a reușit să șocheze întreaga țara. La Târgu Mureș, clasicul brad a fost înlocuit de o structură metalică de-a dreptul bizară.

ADVERTISEMENT

Toți localnicii care au trecut pe lângă bradul din oraș au crezut că nu văd bine. În loc să aibă ace verzi, tipice unui brad, construcția din Târgu Mureș pare desprinsă din poveștile cu Aladdin.

Structura metalică în formă de brad a fost acoperită cu mai multe fulare colorate. Nimeni nu a înțeles de ce s-a optat pentru o astfel de decorațiune, având în vedere că nu emană niciun spirit de sărbătoare.

ADVERTISEMENT

Bradul de 10 metri înălțime a fost amplasat în Piața Trandafirilor și deja a iscat o mulțime de controverse. Tot el este și subiectul de discuție dintre politicieni și locuitorii din Târgu Mureș care aveau alte așteptări.

Totuși, se pare că în spatele acestei decorațiuni controversate există o explicație. Bradul din fulare colorate a fost ideea celor de KULT Alternative. Aceștia își propun ca bradul bizar să ajungă în Cartea Recordurilor, fiind unicul de acest tip din lume.

ADVERTISEMENT
brad Târgu Mureș
Bradul din Târgu Mureș a stârnit un val de controverse printre localnici. Sursa foto: Facebook

România are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor cu această decorațiune

Toate fularele sunt aduse din diferite zone ale lumii, ceea ce îi conferă o adevărată unicitate și identitate. Președinta asociației, Annamaria Kadar a declarat că sunt peste 3.000 de metri de fular aduse din Mongolia, Ecuador, America, Austria, Germania și Suedia.

Demersurile pentru intrarea în Cartea Recordurilor au fost deja inițiate. Chiar și așa, localnicii nu s-au lăsat convinși de șansa bradului de a stabili un record.

ADVERTISEMENT

Cei din Târgu Mureș s-au revoltat pe rețelele sociale, acolo unde decorațiunea din centrul orașului a fost numită o ”bazaconie”. Imaginile cu bradul din fulare s-au viralizat imediat, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Cei mai inventivi au făcut fel de fel de glume despre bradul din Târgu Mureș. Mulți dintre cei care au văzut construcția, cred că anul acesta Moș Crăciun va fi înlocuit de Aladdin.

ADVERTISEMENT