Life

Brânzoi din Las Fierbinți, dezvăluiri fără precedent la moartea actriței Carmen Stănescu. Ce nu știa nimeni despre artistă

Brânzoi, vedeta din Las Fierbinți, este unul din actorii care s-a bucurat de prezența marii actrițe Carmen Stănescu. Aflăm, în exclusvitate, dezvăluiri despre celebra artistă.
11.04.2024 | 13:00
Branzoi din Las Fierbinti dezvaluiri fara precedent la moartea actritei Carmen Stanescu Ce nu stia nimeni despre artista
6 ani de la moartea celebrei actrițe Carmen Stănescu. Sursă foto: Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Ionuț Ciocia, aka Brânzoi din Las Fierbinți ne dezvăluie detalii exclusive despre personalitatea și generozitatea celebrei actrițe Carmen Stănescu. Aflăm cum reacționa artista pe scenă, când apărea neprevăzutul și care a fost relația cu soțul ei, actorul Damiam Crâșmaru.

Moartea actriței Carmen Stănescu a fost devastatoare pentru soțul ei, actorul Damian Crâșmaru

Astăzi, 11 aprilie, se împlinesc 6 ani de la moartea uneia dintre cele mai îndrăgite actrițe din România, Carmen Stănescu. Într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, Ionuț Ciocia, cunoscutul Brânzoi din Las Fierbinți, ne vorbește despre talentul dar și despre fixațiile celei care a fost Carmen Stănescu. Aflăm cât de mare a fost dragostea dintre ea și soțul ei, actorul Damian Crâșmaru, el nerezistand mai mult de un an după moartea ei.

ADVERTISEMENT

Brânzoi din Las Fiebinti: “Avea o aură specială, mă iubea”

Într-un interviu dat în urmă cu mult timp, Carmen Stănescu mărturisea că este o actriță care se suprasolicită enorm. Poate merge până un punctul în ar cădea pe scenă de oboseală. Mărturisea că este o sentimentală, că mereu s-a atașat de oameni și a încercat, de fiecare dată, să ajute pe toată lumea.

“Eu am jucat în două spectacole cu doamna Carmen Stănescu. Călătorii cu mătușa mea și Nunta lui Krecinski. Îmi aduc aminte că la prima întâlnire, avea vreo 70 de ani pe atunci, aș fi zis că este o femeie în vârstă dar m-am înșelat. Avea o asemenea energie, o aură specială.

ADVERTISEMENT

Emana, pur și simplu, o energie bună, o stare de bine și cred că tocmai asta era talentul dânsei. Ne-am înțeles foarte bine, mă iubea, în sensul frumos al profesiei. Când am jucat pentru prima dată cu ea aveam vreo 28 de ani.

Era o actriță profesionistă, serioasă și tenace dar foarte deschisă, nu avea fițe și aere de mare artistă chiar dacă era o mare una. Era un om plăcut și era o încântare să repeți cu ea. Se mai enerva dacă regizorii nu reușeau să-i explice bine ceva dar nu se enerva niciodată pe colegii actori”, își amintește actorul Ionuț Ciocia, Brânzoi din Las Fierbinți.

ADVERTISEMENT

“Era într-un fel de alertă maximă”

Chiar dacă ar fi putut juca mai multe genuri de personaje, marea actriță Carmen Stănescu a ales comedia. Primul ei rol a fost în Frații Karamazov și așa ar fi continuat dacă nu s-ar fi întâlnit cu Sică Alexandrescu. Acesta a văzut în marea actriță un potențial uriaș pentru comedie.

“Carmen Stănescu avea un farmec nebun iar pe scenă era maiestuoasă. Ce nu prea îi plăcea, pesemne din cauza vârstei, era să meargă în turnee. Îi plăcea ca, acolo unde începea o piesă, acolo s-o și joace. Își lua mereu repere, știa toate unghiurile scenei, unde este poziționată.

ADVERTISEMENT

În turnee era puțin derutată, speriată pentru că fiecare scenă are particularitatea ei. Ieșea din tiparele ei și era într-un fel de alertă maximă când era pe altă scenă.

Cu noi, cei tineri, se purta de parcă ar fi fost de-a noastră. Ținea la poante, avea un simt al umorului super dezvoltat. Asta poate pentru că, în tinerețe, făcea la Albumul duminical un fel de revistă.

Odată am intrat în scenă, să-i dau replica, și nu aveam dinți, trebuia să mi-i pună stomatologul la loc. Știu că am sărit calul dar ea nu se supăra, chiar dacă era foarte riguroasă. Mișu Fotino se mai supăra dar pe Carmen o amuza de făceam eu, dar și colegul meu, Marius Vizante” , ne povestește Ionuț Ciocia.

Soțul actriței Carmen Stănescu, devastat: “Se stinsese ceva în el”

Carmen Stănescu a fost căsătorită cu actorul Damian Crâșmaru timp de 60 de ani. Au avut o relație minunată. Când s-au cunoscut,  marea actriță avea 30 de ani, iar Damian Crâșmaru 24, fiind la început de drum. La un an de la moartea celebrei actrițe soțul ei a urmat-o. Chiar dacă Damian Crâșmaru a fost un foarte cunoscut actor de drama aflăm că a avut un simț al umorului foarte dezvoltat.

“Eram prieten și cu Damian Crâșmaru, soțul ei. Erau foarte eleganți împreună. El era un foarte cunoscut actor de dramă însă avea un mare umor. Era de o finețe și o eleganță incredibilă. Damian Crâșmaru și Carmen Stănescu erau ca doi porumbei, minunați.

Din păcate, după moartea ei, ne-am întâlnit pe stradă. Avea o salopetă din care nu mai ieșea și nu mai avea sclipirea în ochi, se stinsese ceva în el. A murit la un an după Carmen Stănescu”, dezvăluie Ionuț Ciocia, în exclusivitate pentru FANATIK.

“De la Carmen Stănescu am învățat să fiu mai generos”

Marea actriță Carmen Stănescu s-a născut în data de 29 iulie 1925. Înainte de a deveni actriță a fost pasionată de sport. A făcut, timp de 5 ani, parte din echipa națională de tir a României. În anul 1944 s-a apucat de Conservator iar în 1945 a debutat în piesa Frații Karamazov.

“Mi-a părut foarte rău când a murit Carmen Stănescu, m-a durut foarte tare. Orice pierdere din patrimonial cultural al României este o mare durere. Ei, actorii mari, sunt de neînlocuit pentru că sunt unici. Și noi sperăm, la rândul nostru, să ne plângă cineva.

De la Carmen Stănescu am învățat să fiu mai generos cu noua generație de actori. Eu mi-am primit noii colegi din teatrul Ion Creangă cu aceeași deschidere cu care ne-a primit și ea pe noi. Am învățat că este foarte important să fii maleabil.

Marea actriță Carmen Stănescu mi-a spus să nu intru în lucruri prostești. Chiar dacă era o perioadă grea, material vorbind, mi-a spus să am grijă de cariera mea, să aleg cumpătat și cu mintea” , își amintește Ionuț Ciocia.

ADVERTISEMENT