News

Bucureștiul a fost umilit de Budapesta. Cum a reușit orașul din Ungaria să fie de șase ori mai tare decât capitala României

Bucureștiul, Capitala României, a fost umilit în ultimul an de Budapesta. La ce capitol a reușit orașul din Ungaria să fie de șase ori mai tare.
12.11.2023 | 13:00
Bucurestiul a fost umilit de Budapesta Cum a reusit orasul din Ungaria sa fie de sase ori mai tare decat capitala Romaniei
Bucureștiul a fost umilit de Budapesta. Cum a reușit orașul din Ungaria să fie de șase ori mai tare decât capitala României. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anual, Bucureștiul atrage circa 1 milion de turiști, un număr destul de impresionant. Cu toate acestea, cel mai mare oraș al României este umilit la acest capitol de Capitala vecină, Budapesta.

Bucureștiul a fost umilit de Budapesta. Cum a reușit orașul din Ungaria să fie de șase ori mai tare decât capitala României

În Capitala României ajung în fiecare an turiști veniţi din toată lumea. Fie că vorbim de India, Statele Unite ale Americii, Grecia, Israel, cu toții spun că sunt impresionați de arhitectura deosebită a Bucureștiului. O consideră foarte diversă şi diferită faţă de orice altă ţară văzută până acum.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cei veniți de afară remarcă și puncte mai slabe ale capitalei României. Mulți s-au simțit deranjați de curățenia orașului. Ei spun că orașul nu este tocmai așa cum ar trebui să fie.

Turiștii au mai fost surprinși neplăcut de prezența oamenilor străzii, care sunt mult prea numeroși, notează publicația Observator News. Revenind la capitolele pozitive, trebuie spus că mâncarea se află în topul preferințelor turiștilor străini. Astfel, papanașii au fost preferații tuturor, dar și sarmalele sau vișinata tradițională românească, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Budapesta surclasează Bucureștiul la capitolul turism

Dacă aruncăm un ochi peste gard, la vecinii din nord-vest, observăm o Ungarie care surclasează România atunci când vorbim de numărul de turiști pe care îi primește anual.

De exemplu, dacă luăm ca reper anul 2022, vedem cum țara noastră a avut, în total, în jur de 11 milioane de turiști. Numărul e mare la prima vedere, dar nu atât de mare dacă observăm că Ungaria a atras, în aceeași perioadă, peste 46 de milioane de vizitatori, notează site-ul statista.com.

ADVERTISEMENT

Numărul de turiști care sosesc în Ungaria a crescut constant în ultimii ani. Înainte de pandemie, în 2019, cifra a ajuns la peste 61 de milioane. Cele mai populare regiuni turistice ale Ungariei sunt Budapesta, Lacul Balaton și Transdanubia de Vest.

Lacul Balaton este cel mai mare lac de apă dulce din Europa Centrală. În plus, este înconjurat de dealuri vulcanice care servesc drept bază pentru faimoasele podgorii ale țării.

ADVERTISEMENT

Capitala Ungariei, Budapesta, joacă un rol remarcabil în turismul țării. Într-un an normal, fără pandemie, circa 5-6 milioane de turiști vizitează orașul străbătut de Dunăre.

ADVERTISEMENT